Wie zijn wij?

Wij zijn Máxima MC (MMC), een topklinisch ziekenhuis in de Brainportregio met twee locaties: hartje Eindhoven en op de grens van Veldhoven en Eindhoven. Onze (zorg)professionals dragen dagelijks bij aan het gezonder maken én houden van mensen. De patiënt en zijn familie spelen hierin de hoofdrol. Topklinische zorg gaat in Máxima MC hand in hand met herkenbaarheid en hartelijkheid. Door onderzoek, opleiding en innovatie brengen we onze zorg op een steeds hoger niveau. We bundelen onze krachten rondom de zorg voor patiënten op het gebied van geboortezorg, de behandeling van kanker en revalidatie voor chronisch zieken. Wij bieden het beste van twee werelden: ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, innovatie en wetenschap binnen een informele, transparante en laagdrempelige omgeving.

mmc ziekenhuis veldhoven zorg

Wist je dat MMC

  • Met in totaal ruim 3400 medewerkers in Eindhoven én Veldhoven, iedere dag weer, er naar streeft om Brabant gezonder te maken?
  • Medewerkers een gezondheidstest, bootcamplessen en een loopbaancafé aanbiedt?
  • Virtual reality inzet voor patiëntvoorlichting én persoonlijk contact met familie thuis tijdens een ziekenhuisopname?
  • Een Health Innovation Campus heeft waardoor innovatie als allereerst geïmplementeerd wordt in MMC?
  • Met 71 promovendi (waaronder ook verpleegkundig specialisten) serieus bijdraagt aan wetenschappelijk onderzoek binnen Nederland én zelfs binnen Europa?

Topklinisch ziekenhuis

MMC biedt meer dan alleen basiszorg. We zijn ook een topklinisch ziekenhuis, met een aantal topklinische functies. Dit betekent dat we ons onderscheiden met een aantal specialisaties waarin we ons kunnen meten met academische ziekenhuizen.

Máxima MC is lid van de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ), een samenwerkingsverband van de 26 grootste opleidingsziekenhuizen in Nederland. STZ-ziekenhuizen focussen zich op patiënt gericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. De kernthema’s: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg spelen een belangrijke rol.

Om het niveau van onze zorg zo hoog mogelijk te houden, wordt voortdurend toegepast wetenschappelijk onderzoek gedaan. De specialistische kennis die we in huis hebben, geven we door aan onze artsen en verpleegkundigen in opleiding.

MMC Academie

MMC is als STZ-opleidingsziekenhuis zeer gericht op leren, ontwikkelen, onderzoeken en innoveren. Ter ondersteuning hiervan hebben we de MMC Academie. Deze afdeling is binnen ons ziekenhuis de samenwerkingspartner voor vraagstukken over leren, ontwikkelen, opleiden en onderzoeken.

De academie gelooft in een multidisciplinaire aanpak, waarbij de (zorg)professionals een belangrijke rol hebben. Zij kennen namelijk het primaire proces door en door en weten wat, met het oog op toekomst, nodig is voor de organisatie. De academie faciliteert en begeleidt hierin, zodat een veilige omgeving ontstaat waarin leren en ontwikkelen onderdeel worden van het dagelijkse werk.

mProve. Verder in zorg

Met trots maken we als MMC deel uit van mProve, verder in zorg. Een innovatief netwerk van zeven ambitieuze topklinische ziekenhuizen: Albert Schweitzer ziekenhuis (Dordrecht), Isala (Zwolle), Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch), Rijnstate (Arnhem), Zuyderland (Heerlen / Sittard-Geleen), Noordwest Ziekenhuisgroep (Alkmaar, Den Helder) en Máxima MC (Veldhoven). Samen willen we met onze onderscheidende en slagvaardige aanpak voorop lopen in medische, technische en sociale innovaties. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze patiënten dagelijks merkbaar betere zorg bieden. Zo ontwikkelen we gedeelde standaarden om de effectiviteit van onze zorg te verbeteren. We delen onze ervaringen en vergelijken onze resultaten. Met de openheid, creativiteit en flexibiliteit waarmee onze medewerkers op tal van onderwerpen samenwerken, brengen we de gezondheidszorg gezamenlijk naar een hoger niveau!