Wie zijn wij?

Wij zijn Máxima MC (MMC), het grootste medisch centrum van de regio Zuidoost-Brabant met locaties in Eindhoven en Veldhoven. Een vernieuwend en ondernemend ziekenhuis. Onze artsen en verpleegkundigen werken samen met ons (medisch) ondersteunend personeel dagelijks aan de beste zorg voor patiënten. Hierbij focussen we ons op de toekomst: wat nu nog niet kan, ontwikkelen we vandaag. Wij bieden het beste van twee werelden: ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, innovatie en wetenschap binnen een informele, transparante en laagdrempelige omgeving.

mmc ziekenhuis veldhoven zorg

Op onze locatie in Eindhoven bieden we planbare, laagcomplexe zorg aan. We werken hier vanuit slimme, multidisciplinaire concepten waarbij zoveel mogelijk diagnostiek en behandeling binnen een dagdeel op elkaar zijn afgestemd. Op onze locatie in Veldhoven richten we ons, naast de basiszorg, op acute en complexe zorg. Hier zijn de Spoedeisende Hulp, Intensive Care, Eerste Hart Hulp en ons derdelijns centrum voor zorg aan vrouw, moeder en kind ondergebracht.

Wist je dat MMC

  • Met in totaal ruim 3400 medewerkers in Eindhoven én Veldhoven, iedere dag weer, er naar streeft om Brabant gezonder te maken?
  • Medewerkers een gezondheidstest, bootcamplessen en een loopbaancafé aanbiedt?
  • Virtual reality inzet voor patiëntvoorlichting én persoonlijk contact met familie thuis tijdens een ziekenhuisopname?
  • Een Health Innovation Campus heeft waardoor innovatie als allereerst geïmplementeerd wordt in MMC?
  • Met 71 promovendi (waaronder ook verpleegkundig specialisten) serieus bijdraagt aan wetenschappelijk onderzoek binnen Nederland én zelfs binnen Europa?
  • In 2017 de Randstad Award heeft gewonnen voor meest aantrekkelijke werkgever in de non-profit sector van Nederland?

MMC als beste werkgever

Topklinisch ziekenhuis

MMC biedt meer dan alleen basiszorg. We zijn ook een topklinisch ziekenhuis, met een aantal topklinische functies. Dit betekent dat we ons onderscheiden met een aantal specialisaties waarin we ons kunnen meten met academische ziekenhuizen.

Máxima MC is lid van de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ), een samenwerkingsverband van de 26 grootste opleidingsziekenhuizen in Nederland. STZ-ziekenhuizen focussen zich op patiënt gericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. De kernthema’s: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg spelen een belangrijke rol.

Om het niveau van onze zorg zo hoog mogelijk te houden, wordt voortdurend toegepast wetenschappelijk onderzoek gedaan. De specialistische kennis die we in huis hebben, geven we door aan onze artsen en verpleegkundigen in opleiding.

MMC Academie

MMC is als STZ-opleidingsziekenhuis zeer gericht op leren, ontwikkelen, onderzoeken en innoveren. Ter ondersteuning hiervan hebben we de MMC Academie. Deze afdeling is binnen ons ziekenhuis de samenwerkingspartner voor vraagstukken over leren, ontwikkelen, opleiden en onderzoeken.

De academie gelooft in een multidisciplinaire aanpak, waarbij de (zorg)professionals een belangrijke rol hebben. Zij kennen namelijk het primaire proces door en door en weten wat, met het oog op toekomst, nodig is voor de organisatie. De academie faciliteert en begeleidt hierin, zodat een veilige omgeving ontstaat waarin leren en ontwikkelen onderdeel worden van het dagelijkse werk.

mProve. Verder in zorg

Met trots maken we als MMC deel uit van mProve, verder in zorg. Een innovatief netwerk van vijf ambitieuze topklinische ziekenhuizen: Albert Schweitzer ziekenhuis (Dordrecht), Isala (Zwolle), Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch), Rijnstate (Arnhem) en Máxima MC (Veldhoven). Samen willen we met onze onderscheidende en slagvaardige aanpak voorop lopen in medische, technische en sociale innovaties. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze patiënten dagelijks merkbaar betere zorg bieden. Zo ontwikkelen we gedeelde standaarden om de effectiviteit van onze zorg te verbeteren. We delen onze ervaringen en vergelijken onze resultaten. Met de openheid, creativiteit en flexibiliteit waarmee onze medewerkers op tal van onderwerpen samenwerken, brengen we de gezondheidszorg gezamenlijk naar een hoger niveau!