Studenten

Aan studenten van verschillende opleidingen biedt MMC de kans om praktijkervaring op te doen. Dit geldt in het bijzonder voor de opleiding tot verpleegkundige en voor studenten geneeskunde.

Maar wist je dat een groot deel van onze medewerkers niet in de directe patiëntenzorg werkzaam is? Studenten vanuit de meeste uiteenlopende opleidingen kunnen stage lopen in MMC. Denk aan de afdelingen medische technologie, HRM, ICT of de MMC academie. Afhankelijk van het type stage werk je mee op een afdeling, doe je onderzoek of vervul je een stageopdracht vanuit je opleiding.

Bekijk onze actuele stageplekken.

Stageplaats aanvragen

Staat er geen interessante stageplek voor jou bij? Vul het formulier ‘Stage aanvragen‘ in. Jouw aanvraag komt binnen bij onze Academie, zij coördineren de stageplekken in MMC. Om stage te mogen lopen in MMC moet je bij aanvang van de stage minimaal 16 jaar zijn. Wij ontvangen het formulier graag uiterlijk 6 weken voordat de stage begint.

Wat kun je van MMC verwachten?

  • Goede begeleiding. Met name door jouw vaste werkbegeleider, maar ook door andere collega’s op de werkvloer.
  • De ruimte om daadwerkelijk te leren, ervaringen op te doen en nieuwsgierig te mogen zijn.
  • Een omgeving waarin ruimte is voor innovatie. Beter nog, dit wordt gestimuleerd.
  • Een informele, laagdrempelige omgeving met persoonlijke aandacht.

Hoe ervaren onze stagiaires MMC?

Wij hebben onze stagiaires (verpleegkundigen) tijdens de evaluatie gevraagd naar hun ervaringen in MMC. Een aantal van de reacties:

Wat maakte deze stage bijzonder voor jou?

  • “Een klein gezellig team, dat er alles aan doet om de stagiaires op de afdeling zo goed mogelijk te begeleiden.”
  • “Het zien binnen komen van patiënten met pijn, onzekerheid en verdriet en ze na een paar zware dagen/weken in het ziekenhuis weer met een glimlach op hun gezicht naar  huis zien gaan, dat geeft zo’n goed gevoel!”
  • “De afwisseling, de veel wisselende ziektebeelden, de situaties, het team en de lieve patiënten.”

Wat was voor jou de toegevoegde waarde van MMC tijdens je stageperiode?

  • “Iedereen in MMC staat open voor stagiaires en vinden het leuk om stagiaires nieuwe dingen te leren. Zo was er mogelijkheid om mee te kijken op de poli, bij de verpleegkundig specialist maar ook aan artsen kon ik alles vragen.”
  • “Dat collega’s je waarderen en de tijd voor je nemen.”
  • “De duidelijke afspraken die gemaakt zijn voor stagiaires. Het is fijn dat alles goed geregeld is voordat je aan je stage begint én ook tijdens je stage.”

Na jouw stage

Of je nu bij MMC stage hebt gelopen of ergens anders, wij komen graag met je in contact om samen te kijken of MMC jouw werkgever kan worden. Voor sommige functies hebben wij vrijwel het gehele jaar door vacatures open staan. Aansluitend op stageperiodes hebben we vaak meerdere interessante vacatures beschikbaar, zodat jij na je stage direct aan de slag kunt bij MMC.

Loop je geen stage bij ons maar ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden na jouw stage? Stel een jobalert in en krijg automatisch de nieuwste vacatures van MMC in je mailbox. Of lees hier meer over jouw verpleegkundige carrière in MMC.

Naar de stages

Naar de vacatures