16 mei 2018

Sportcardiologen MMC ontvangen erkenning NOC*NSF

sportcardioloog

Nederlandse topatleten ontvangen cardiologische zorg in Máxima MC

De drie sportcardiologen van Máxima MC (MMC) hebben gisteren een officiële erkenning ontvangen van NOC*NSF TeamNL. Dit betekent dat zij officieel de cardiologische screening en zorg bij klachten leveren aan de Nederlandse topatleten. MMC is hiermee landelijk één van de vier ziekenhuizen die deze rol bekleedt.

Cardiologen Hareld Kemps, Jan Hoogsteen en Ruud Spee spelen een belangrijke expertiserol in de zorg voor de topsporters van Nederland. Zowel rondom grote events als de Olympische Spelen als voor doorlopende zorg kunnen de atleten in MMC terecht. Met dit predicaat wordt deze rol officieel erkend. “We zijn trots op deze plaquette. De afgelopen jaren hebben we vele topsporters mogen ontvangen in MMC. Nu wordt deze zorg ook officieel erkend. De ervaring die we opdoen bij de behandeling van topsporters kunnen we bovendien gebruiken bij de hartrevalidatie voor andere patiënten. De behandeling en het trainen kennen veel overeenkomsten. Het wetenschappelijke onderzoek dat we hiernaar doen levert telkens nieuwe inzichten op”, aldus de cardiologen.

Specialistische zorg voor topsporters
NOC*NSF heeft de afgelopen jaren een team samengesteld van specialisten door heel Nederland. MMC is na AMC, OLVG, Meander MC het vierde ziekenhuis dat aangewezen is voor cardiologie. TeamNL chefarts Cees-Rein van den Hoogenband reikte de erkenning uit: “We erkennen alleen dedicated specialisten die zich bewezen hebben in de zorg voor onze topsporters. Daar is bij deze cardiologen zeker sprake van.”

TeamNL
TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Van Atletiek tot Zwemmen. Het zijn de allerbeste sporters die aanwezig zijn op EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen. Negenentwintig bonden hebben zich gebundeld om samen met NOC*NSF een gezicht aan TeamNL te geven.