Verwijde melkgang

Wanneer u last heeft van een verwijde melkgang (ductectasie), voelt u een knobbeltje bij de borst. Het gaat om een goedaardig gezwel, dat gepaard kan gaan met een chronische ontsteking en tepelvloed.

Symptomen

Mogelijke verschijnselen bij een verwijde melkgang zijn:

  • U voelt een knobbeltje bij de borst
  • Er is sprake van tepelvloed. Dit is heldere, witte of soms groene vloeistof die uit de tepel komt.
  • Ontstekingen in de borst. De borst voelt pijnlijk, warm en rood aan.

Een verwijde melkgang komt voornamelijk voor bij vrouwen rond de vijftig jaar.

Oorzaak

De oorzaak van verwijde melkgangen is onbekend.

Behandeling

Zijn de tepelvloed of chronische ontstekingsverschijnselen erg storend, dan is het raadzaam om operatief enkele verwijde melkgangen te verwijderen (microdochectomie). Soms worden alle tepeluitgangen verwijderd. Hierbij wordt het klierweefsel verwijderd achter de tepel en de tepelhof, door middel van een snee naast de tepelhof.

Borstcentrum Máxima

Eén vertrouwd loket voor patiënten met borstproblemen. Dat is Borstcentrum Máxima. Wij zien en helpen vrouwen en mannen met verdenking op goed- of kwaadaardige aandoeningen in de borst. Ook advies, controle en behandeling rondom erfelijke borst- en eierstokkanker vindt hier plaats. Alle specialisten op het gebied van borstproblematiek werken in dit centrum nauw samen. Wordt er een knobbeltje ontdekt, dan kunt u snel terecht voor alle onderzoeken en diagnostiek. Deze vinden in één ochtend plaats. Zo heeft u snel zekerheid. Borstcentrum Máxima bevindt zich op onze locatie Eindhoven. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Hier vindt u onze contactgegevens.