Lasertherapie (dermatologie)

Op de polikliniek dermatologie van Máxima MC is behandeling met verschillende lasers mogelijk in de veilige en beschermende omgeving van een topklinisch ziekenhuis. Al sinds 1979 wordt lasertherapie toegepast voor huidaandoeningen. De afgelopen jaren heeft de lasertherapie veel ontwikkelingen doorgemaakt wat heeft geleid tot vele innovaties in laserapparatuur en behandeltechnieken. Er wordt gewerkt met vier verschillende lasers: een Pulsed Dye laser, een Gentle Yag, Alexandrite-laser en een KTP-laser. Deze lasers hebben een breed spectrum aan toepassingen voor huidaandoeningen, waaronder behandeling van kleine bloedvaatjes.

Behandelmogelijkheden lasertherapie

Er zijn vele huidaandoeningen die behandeld kunnen worden met lasertherapie. Lasertherapie kan op medische indicatie of om cosmetische redenen worden uitgevoerd:

Behandeling lasertherapie

Eenvoudig gezegd is een laser een lichtbundel van zeer hoge energie en met een specifieke golflengte. Er zijn vele soorten lasers en iedere laser heeft door zijn golflengte een ander behandeldoel. Een laser werkt heel selectief: De huid wordt tijdens de laserbehandeling zeer kort blootgesteld aan een lichtpuls. U voelt dit als een korte prik, die naderhand warm aanvoelt. Vaatlaser Bij een vaatlaserbehandeling wordt het laserlicht opgenomen door de oppervlakkige bloedvaatjes hierdoor ontstaat er veel warmte in de vaatjes en worden ze vernietigd. Pigmentlaser Bij een pigmentlaserbehandeling of laserontharing wordt het laserlicht opgenomen door het pigment (melanine) in de huid en/of in de haarfolikel, hierdoor worden het pigment en/of de haarzakjes vernietigd. Zo kunnen we door middel van laser veel pigment, haar- en vaataandoeningen behandelen zonder de huid te beschadigen.

Resultaat lasertherapie

Het uiteindelijk resultaat van de behandeling ziet u ongeveer twee maanden na de laserbehandeling. Na één behandeling zal er doorgaans al resultaat zichtbaar zijn, maar over het algemeen zijn er meerdere behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen nodig zijn, hangt af van welke huidaandoening behandeld wordt. Hierna volgt een aantal voorbeelden van resultaten die zijn behaald met laserbehandelingen. Voor laserbehandeling en na laserbehandeling.

Vergoeding lasertherapie

Medische indicatie Behandeling op medische indicatie wordt in veel gevallen vergoed. Of en hoeveel u van de behandeling vergoed krijgt, hangt af van de ernst van uw huidaandoening en uw verzekering. Soms moet er een machtiging aangevraagd worden door de lasertherapeut. De eerste laserbehandeling kan pas plaatsvinden nadat de zorgverzekeraar hiervoor toestemming heeft gegeven. Cosmetische behandelingen Helaas vergoedt de verzekering lang niet alle laserbehandelingen. Steeds meer laserbehandelingen zijn volgens de zorgverzekering ‘cosmetisch’ (behandeling om je uiterlijk mooier te maken), de kosten zijn dan voor eigen rekening. Dit is vaak het geval bij couperose, pigmentvlekken en kleine oppervlakkige spataders op de benen. Bij uw eerste bezoek zullen de kosten van de behandeling aan u voorgelegd worden.

 

Klik hier voor de actuele prijslijst laserbehandelingen: 2025

Klik hier voor de actuele prijslijst cosmetische behandelingen: 2025

Folders

Cosmetische behandeling: Wegspuiten van spataderen

Cosmetische behandeling: Muller flebectomie – spataderoperatie – dermatologie