Aardbeienvlek

Een hemangioom is een goedaardige, rode of paarse tumor van bloedvaten in de huid. Hemangiomen ontstaan in de meeste gevallen kort na de geboorte. Een hemangioom groeit in korte tijd uit door celvermeerdering. Na enige tijd wordt de aardbeienvlek kleiner en verdwijnt uiteindelijk vanzelf na een aantal jaren.

Behandeling

Deze aandoening kan behandeld worden met behulp van lasertherapie. Een laser werkt heel selectief: de huid wordt tijdens de laserbehandeling zeer kort blootgesteld aan een lichtpuls. U voelt dit als een korte prik, die naderhand warm aanvoelt.

Resultaat

Het resultaat van de behandeling ziet u ongeveer twee maanden na de laserbehandeling.
Na één behandeling zal er doorgaans al resultaat zichtbaar zijn, maar over het algemeen zijn er meerdere behandelingen nodig.

Vergoeding

Afhankelijk van de ernst van de aandoening wordt een behandeling vergoed. Over de te verwachten resultaten en kosten wordt u van te voren goed op de hoogte gebracht.

Lasertherapie

Op de polikliniek dermatologie van het Máxima MC is behandeling met verschillende lasers mogelijk in de veilige en beschermende omgeving van een topklinisch ziekenhuis.
Al sinds 1979 wordt lasertherapie toegepast voor huidaandoeningen. De afgelopen jaren heeft de lasertherapie veel ontwikkelingen doorgemaakt wat heeft geleid tot vele innovaties in laserapparatuur en behandeltechnieken. Er wordt gewerkt met vier verschillende lasers: een Pulsed Dye laser, een Gentle Yag, Alexandrite-laser en een KTP-laser. Deze lasers hebben een breed spectrum aan toepassingen voor huidaandoeningen.