Ouderdoms vaatzwellinkjes

Ouderdoms vaatzwellinkjes zijn onschuldig en veelvoorkomend. De vaatzwellinkjes zijn enkele millimeters grote, robijnrode kleine vaatzwellinkjes die meestal in grote aantallen voorkomen op de romp.

Oorzaak

De oorzaak is een plaatselijke toename van kleine, maar sterk verwijde vaatjes in de huid. Dit kan verschillende redenen hebben.

Behandeling

Deze aandoening kan behandeld worden met behulp van lasertherapie . Een laser werkt heel selectief: De huid wordt tijdens de laserbehandeling zeer kort blootgesteld aan een lichtpuls. U voelt dit als een korte prik, die naderhand warm aanvoelt.

Lasertherapie

Op de polikliniek dermatologie van het Máxima MC is behandeling met verschillende lasers mogelijk in de veilige en beschermende omgeving van een topklinisch ziekenhuis. Al sinds 1979 wordt lasertherapie toegepast voor huidaandoeningen. De afgelopen jaren heeft de lasertherapie veel ontwikkelingen doorgemaakt wat heeft geleid tot vele innovaties in laserapparatuur en behandeltechnieken. Er wordt gewerkt met vier verschillende lasers: een Pulsed Dye laser, een Gentle Yag, Alexandrite-laser en een KTP-laser. Deze lasers hebben een breed spectrum aan toepassingen voor huidaandoeningen.