Syringomen

Syringomen zijn goedaardige tumoren uitgaande van de afvoergangetjes van zweetkliertjes in de huid. De huidkleurige/doorzichtige kleine bultjes komen voor op en de oogleden. De huidtumoren worden soms ook gezien in de oksels, rond de navel, op de hals en borst en bij vrouwen rond de schaamstreek. De bultjes geven geen klachten, zoals jeuk en pijn, maar zijn soms wel cosmetisch storend.

Oorzaak

Deze tumoren worden vaker gezien bij vrouwen dan bij mannen. Meestal ontstaan ze rond de puberteit.

Behandeling

Deze aandoening kan behandeld worden met behulp van lasertherapie. Een laser werkt heel selectief: De huid wordt tijdens de laserbehandeling zeer kort blootgesteld aan een lichtpuls. U voelt dit als een korte prik, die naderhand warm aanvoelt.

Resultaat

Het resultaat van de behandeling ziet u ongeveer twee maanden na de laserbehandeling.
Na één behandeling zal er doorgaans al resultaat zichtbaar zijn, maar over het algemeen zijn er meerdere behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen nodig zijn, hangt af van welke huidaandoening behandeld wordt. Hierna volgt een aantal voorbeelden van resultaten die zijn behaald met laserbehandelingen.

Vergoeding

Afhankelijk van de ernst van de aandoening wordt een behandeling vergoed. Over de te verwachten resultaten en kosten wordt u van te voren goed op de hoogte gebracht.

Lasertherapie

Op de polikliniek dermatologie van het Máxima MC is behandeling met verschillende lasers mogelijk in de veilige en beschermende omgeving van een topklinisch ziekenhuis.
Al sinds 1979 wordt lasertherapie toegepast voor huidaandoeningen. De afgelopen jaren heeft de lasertherapie veel ontwikkelingen doorgemaakt wat heeft geleid tot vele innovaties in laserapparatuur en behandeltechnieken. Er wordt gewerkt met vier verschillende lasers: een Pulsed Dye laser, een Gentle Yag, Alexandrite-laser en een KTP-laser. Deze lasers hebben een breed spectrum aan toepassingen voor huidaandoeningen.