Vetophoping rond de ogen

Vetophopingen rond de ogen zijn goedaardige, vlakke, licht verheven tumoren in de ooglidhuid. Ze hebben een opvallende gele kleur en kunnen als storend worden ervaren. Ze komen het meest voor in de binnenhoek van het oog. Van daaruit kan uitbreiding plaats vinden naar de rest van het ooglid.

Behandeling

Deze aandoening kan behandeld worden met behulp van lasertherapie. Een laser werkt heel selectief: De huid wordt tijdens de laserbehandeling zeer kort blootgesteld aan een lichtpuls. U voelt dit als een korte prik, die naderhand warm aanvoelt.

Resultaat

Na één behandeling zal er doorgaans al resultaat zichtbaar zijn, maar over het algemeen zijn er meerdere behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen nodig zijn, hangt af van welke huidaandoening behandeld wordt. Hierna volgt een aantal voorbeelden van resultaten die zijn behaald met laserbehandelingen.

Vergoeding

Afhankelijk van de ernst van de aandoening wordt een behandeling vergoed. Over de te verwachten resultaten en kosten wordt u van te voren goed op de hoogte gebracht.

Lasertherapie

Op de polikliniek dermatologie van het Máxima MC is behandeling met verschillende lasers mogelijk in de veilige en beschermende omgeving van een topklinisch ziekenhuis.
Al sinds 1979 wordt lasertherapie toegepast voor huidaandoeningen. De afgelopen jaren heeft de lasertherapie veel ontwikkelingen doorgemaakt wat heeft geleid tot vele innovaties in laserapparatuur en behandeltechnieken. Er wordt gewerkt met vier verschillende lasers: een Pulsed Dye laser, een Gentle Yag, Alexandrite-laser en een KTP-laser. Deze lasers hebben een breed spectrum aan toepassingen voor huidaandoeningen.