30 maart 2020

Update coronavirus van onze dermatologen

Corona COVID-19 MMC Máxima MC

Vanwege het coronavirus draaien ook wij alleen spoeddiensten, waarbij er zo min mogelijk patiënten gezien worden op de polikliniek. Dit alles met als doel om gehoor te geven aan de landelijke maatregelen: zoveel mogelijk thuis blijven en 1,5 meter afstand houden tot elkaar. Uiteraard doen wij er alles aan om u op afstand toch te helpen via foto’s en telefonische afspraken of webcamconsults.

Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie. U zult vanzelf bericht ontvangen wanneer uw afspraak vervalt/omgezet wordt. Ook laten we het u weten wanneer het mogelijk wordt om onze reguliere zorg weer voorzichtig op te starten, zoals u van ons gewend bent.

Let wel: Voor spoedzaken als huidkanker, extreme jeuk, vragen/problemen omtrent het gebruik van systemische medicatie e.d. staan wij dagelijks paraat. Stel in dergelijke gevallen de zorg niet te lang uit, maar leg bij twijfel contact met de polikliniek via 040 888 5880.

Gebruikt u afweerremmende medicatie? Stop hier nooit mee zonder overleg met uw arts. Op de website van de Nederlandse Vereniging van Dermatologen vindt u meer informatie en adviezen.

Bedankt voor uw geduld en begrip in deze vervelende periode.

Stay safe, stay at home!

Dr HJ Bovenschen
Namens de gehele vakgroep dermatologie

Wist u dat ….

….er op dit moment hard gewerkt wordt om een webcamconsult mogelijk te maken? Indien we hiermee live gaan zal dit gemeld worden op deze website.

….er bij eenvoudige huidafwijkingen via de huisarts een teledermatologieconsult mogelijk is via een beveiligde verbinding? Iets waar we in deze periode wellicht wat meer gebruik van kunnen maken.

….het bij chronische ziekten belangrijk is de behandeling te continueren als u gewoon gezond blijft? Het is vaak niet wenselijk om deze te pauzeren. Recepten hiervoor kunnen worden aangevraagd via de polikliniek.

… u ook in deze situatie nooit moet stoppen met afweerremmende medicatie zonder overleg met uw arts? Wij volgen hierin het standpunt van Wel raden we u bij gebruik van de Nederlandse Vereniging van Dermatologen.

….het veelvuldig handen wassen leidt tot droge huid en handeczeem? Het zal in deze periode extra nodig zijn om de handen na het wassen in te vetten met handcrème en/of vette zalven om kloven/roodheid/droogheid/blaasjesvorming en jeuk tegen te gaan.