31 januari 2019

De vernieuwde poli KNO Eindhoven in beeld

De vernieuwde poli KNO Eindhoven in beeld

Afgelopen jaar is de polikliniek KNO in MMC Eindhoven verbouwd. Met de verbouwing is de poli aangepast aan de moderne tijd en is er een meer patiëntvriendelijke polikliniek ontstaan. Afdelingshoofd KNO Philine Kerremans vertelt over de verbeteringen.

Meer ruimte voor privacy

“Er is nu meer ruimte voor de privacy van de patiënt,” vertelt Philine. “Voorheen moesten patiënten door de wachtkamer om van de spreekkamers naar de behandelkamer te gaan. Nu is de behandelkamer het hart geworden van de afdeling en is deze rechtstreeks met de twee spreekkamers verbonden. Ook is er een aparte ruimte gecreëerd waar de assistentes onze patiënten kunnen informeren en uitleg kunnen geven.”

State of the art behandelkamer

In de nieuwe behandelkamer kunnen de KNO artsen kleine, poliklinische behandelingen uitvoeren. “Nu we een state of the art behandelkamer hebben, kunnen we betere en veiligere patiëntenzorg bieden,” aldus Philine. “Daarnaast hebben we nu de mogelijkheid om patiënten via een scherm te laten meekijken bij het onderzoek van de oren.”

Door de verbouwing is de patiëntbeleving volgens Philine ook een stuk verbeterd. “Het blijft voor patiënten natuurlijk altijd spannend om naar de dokter te gaan. Ik denk dat een aantrekkelijke ruimte helpt om de patiënt meer op zijn gemak te stellen. De vernieuwde poli oogt vriendelijker en is ook veel minder donker qua kleurstelling dan voor de verbouwing. Wij van de poli KNO vinden het erg belangrijk hier aandacht aan te besteden,” besluit Philine.

Vernieuwde poli KNO Eindhoven in beeld

Bekijk hier hoe de vernieuwde poli KNO in Eindhoven eruitziet. Ook in MMC Veldhoven kunt u uiteraard terecht voor KNO-zorg. In het Vrouw Moeder Kind-centrum op deze locatie is een spreekuur speciaal voor kinderen met problemen aan keel, neus of oren.

Polikliniek KNO Eindhoven Máxima MC Polikliniek KNO Eindhoven Máxima MC Polikliniek KNO Eindhoven Máxima MC Polikliniek KNO Eindhoven Máxima MC Polikliniek KNO Eindhoven Máxima MC