Over neurologie

Binnen het specialisme Neurologie staan patiënten centraal, zowel volwassenen als kinderen, met stoornissen aan hersenen, ruggenmerg, zenuwen en spieren.

De elf neurologen van het Máxima MC onderzoeken en behandelen diverse neurologische aandoeningen. Een neuroloog heeft hierdoor te maken met uiteenlopende klachten, zoals hoofdpijn, tintelingen, uitstralende pijn in het been of de arm, duizeligheid, slaapstoornissen, wegrakingen / epileptische aanvallen, geheugenklachten, taal- en spraakstoornissen, loop- en bewegingsstoornissen, spierzwakte of verlammingsverschijnselen. Ziekten die de neuroloog diagnosticeert en/of behandeld zijn bijvoorbeeld: migraine, nek- en rughernia, ziekte van Parkinson, beroerte, epilepsie, slaapstoornissen, MS, polyneuropathie en CTS.

De vakgroep neurologie bestaat uit elf neurologen met allen meerdere aandachtsgebieden. Er zijn zes arts-assistenten, een verpleegkundig specialist en meerdere gespecialiseerde verpleegkundigen werkzaam. De vakgroep begeleidt daarnaast voor enkele etalagestages, arts-assistenten die in opleiding zijn tot neuroloog. Naast algemene spreekuren neurologie zijn er spreekuren voor de kinderneurologie, en multidisciplinaire spreekuren gericht op hoofdpijn (via het hoofdpijncentrum en Chronisch Migraine Expertise Centrum) en dementie. Voor CVA, ziekte van Parkinson, dementie en MS zijn er meermaals per week verpleegkundige spreekuren.

De polikliniek Neurologie vind je op zowel locatie Eindhoven als Veldhoven. Vijf dagen per week zijn er op deze locaties meerdere poliklinische spreekuren. De spoedeisende Neurologie en de verpleegafdelingen zijn geconcentreerd op de locatie in Veldhoven. Er is een directe samenwerking met de maatschap Neurochirurgie in het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis Tilburg die niet-complexe neurochirurgische operaties uitvoeren op locatie Veldhoven.

Neurologen Máxima MC

Neurologen Máxima MC