Ooglidcorrectie bij ectropion of entropion

Het goed functioneren van de ogen hangt mede af van de positie en functie van de oogleden. Bovendien hebben de oogleden grote invloed op het uiterlijk. De onderoogleden kunnen vooral op oudere leeftijd naar binnen (entropion) of naar buiten (ectropion) draaien. Een ooglidcorrectie kan uitkomst bieden.

Symptomen

Het naar buiten of binnen draaien van de onderoogleden veroorzaakt roodheid en irritatie aan de ogen. Daarnaast kunt u slechter gaan zien.

Ectropion

Een ectropion is een naar buiten gedraaid onderooglid. Meestal wordt deze afwijking onder plaatselijke verdoving behandeld. Het onderooglid wordt daarbij ingekort en vervolgens met hechtingen weer vastgezet. De hechtingen worden na een week op de polikliniek verwijderd.

Entropion

Een entropion is een naar binnen gedraaid onderooglid. Meestal wordt dit onder plaatselijke verdoving behandeld. De oogarts maakt een sneetje in het onderooglid, dat met hechtingen weer naar buiten wordt gekanteld. Is het onderooglid erg slap dan wordt het ooglid ook ingekort. De hechtingen worden na een week op de polikliniek verwijderd.