Liposculpture

Liposculpture is een techniek die toegepast wordt om contourverbetering te bereiken van delen van het lichaam waar zich plaatselijk een abnormale vetophoping bevindt. Abnormale vetophoping is een afwijking waarbij een te groot aantal vetcellen op een bepaalde plaats in het lichaam aanwezig is. Alleen plaatselijke abnormale vetstapelingen kunnen met liposculpture behandeld worden.

Behandeling liposculpture

Afhankelijk van de grootte van het te verbeteren gebied vindt de operatie plaats onder algehele narcose, met een ruggenprik of met plaatselijke verdoving. Vlak voor de operatie tekent de plastisch chirurg op uw lichaam het operatiepatroon aan. De duur van de ingreep is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Via een kleine snede wordt een buisje in het operatiegebied gebracht. Via dit buisje wordt een vloeistof geïnjecteerd om de vetcellen als het ware op te lossen. Nadat deze vloeistof is ingetrokken kan via dezelfde snede een zuigbuisje ingebracht worden, waarmee de vloeistof en het daarin opgeloste vetweefsel wordt weggezogen.

risico’s liposculpture

  • Een onregelmatig aspect (aanzien) van het gebied, en een overschot aan huid kunnen bij deze operatie optreden.
  • Als u aan beide zijden van het lichaam geopereerd bent kan asymmetrie (ongelijkheid) optreden.
  • Het geopereerde gebied kan tijdelijk wat minder gevoelig zijn.
  • Lelijke littekengenezing waarvoor soms permanente camouflage nodig is.
  • Dode huid in het geopereerde gebied.

Na de behandeling

Aan het einde van de operatie wordt u strakke liposculpture kleding aangetrokken om de huid goed op de nieuwgevormde onderlaag te laten aanliggen (vastgroeien). Het geopereerde gebied kan tijdelijk flink blauw, gezwollen en licht pijnlijk zijn.
Na de operatie dient u de liposculpture kleding gedurende zes weken dag en nacht te dragen. Deze kleding mag kortdurend uit om te douchen.

Naar huis

  • Zodra u weer thuis bent, kunt u met lichte activiteiten beginnen. Vermijd bewegingen die pijn doen. Probeer langzamerhand steeds meer te doen, maar forceer niet.
  • U mag de eerste drie weken niet zwaar tillen, geen zwaar werk verrichten of sporten.
  • Na vier weken kunt u weer alle activiteiten ondernemen.

Kosten liposculpture

Een liposculpture behandeling wordt in principe niet vergoed door uw ziektekostenverzekering.

Folders

Liposculpture