Over SolviMáx

SolviMáx is het expertisecentrum voor buikwand- en liespijnproblemen. Met maximale inzet proberen we een oplossing te vinden voor uw pijnprobleem door letterlijk de vinger op de zere plek te leggen.

Wat in 2001 begon met de behandeling van een bijzondere patiënt ontwikkelde zich via een interesse van twee artsen tot een volwaardig expertisecentrum. Binnen SolviMáx worden jaarlijks meer dan zeshonderd nieuwe patiënten, veelal second opinions, uit het hele land gezien en begeleid. De initiatiefnemers van het expertisecentrum zijn Dr. Roumen (oncologisch chirurg) en Dr. Scheltinga (vaatchirurg).

In de loop van de jaren hebben meerdere chirurgen van Máxima Medisch Centrum zich gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van patiënten die lijden aan pijn in de buikwand en in de liesregio.

Wetenschappelijk onderzoek

Naast het begeleiden en behandelen van patiënten steken onze artsen hun energie in wetenschappelijk onderzoek naar patiëntproblemen bij ACNES en chronische postoperatieve liespijn (na liesbreuk- en keizersnedechirurgie). Dit resulteerde al in een forse lijst van internationale publicaties over beide onderwerpen. Tevens werd de Stichting SolviMáx Research opgericht. De stichting heeft als doel om het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van diagnostiek en behandeling van ACNES en chronische liespijn te bevorderen.