Over SolviMáx

SolviMáx is het expertisecentrum voor buikwand- en liespijnproblemen. Met maximale inzet proberen we een oplossing te vinden voor uw pijnprobleem door letterlijk de vinger op de zere plek te leggen.

Wat in 2001 begon met de behandeling van een bijzondere patiënt ontwikkelde zich via een interesse van twee artsen tot een volwaardig expertisecentrum. Binnen SolviMáx worden jaarlijks meer dan 1000 nieuwe patiënten, veelal second opinions, uit het hele land gezien en begeleid. De initiatiefnemers van het expertisecentrum zijn Dr. Roumen (oncologisch chirurg) en Dr. Scheltinga (vaatchirurg). Op dit moment werken naast hen nog drie andere chirurgen mee: dr. M. Loos (vaatchirurg) en drs W. van Dijk en P. van Eerten, (beiden traumatoloog). Daarnaast werken op de poli van SolviMáx ook een pijn-physician assistant, mevr. Rosanne van Dungen en steeds een arts onderzoeker, momenteel drs. T. ten Have mee.

In de loop van de jaren hebben zich dus meerdere chirurgen van Máxima MC nader gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van patiënten die lijden aan pijn in de buikwand en in de liesregio.

Wetenschappelijk onderzoek

Naast het begeleiden en behandelen van patiënten steken onze artsen hun energie in wetenschappelijk onderzoek naar patiëntproblemen bij ACNES en chronische postoperatieve liespijn (na liesbreuk- en keizersnedechirurgie). Dit resulteerde al in een forse lijst van internationale publicaties over beide onderwerpen. Tevens werd de Stichting SolviMáx Research opgericht. De stichting heeft als doel om het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van diagnostiek en behandeling van ACNES en chronische liespijn te bevorderen.

In april 2018 werd het landelijke ACNES-netwerk in samenwerking met de werkgroep buikwandchirurgie van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde opgericht.

Topklinische functie

De behandeling van lies- en buikwandpijnsyndromen is een erkende topklinische functie van MMC. Dit staat vastgelegd in het STZ Topklinisch Zorgregister: een register om patiënten en verwijzers inzicht te geven in de landelijke topfuncties van ziekenhuizen voor bovengemiddeld complexe zorg.