Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit als medewerker afwaskeuken in MMC?
Je werkdag begint vandaag om 08.00 uur. Nadat je bent omgekleed, een kop koffie hebt gedronken met een collega en samen het weekend hebt doorgenomen start je met de werkzaamheden. Je ziet dat er inmiddels al een aantal servieskarren en afruimwagens zijn teruggekomen van de verpleegafdelingen. Tijd om deze weer netjes schoon te maken! Na afloop teken je alles af op de lijst. De broodwagens waarmee het ontbijt aan patiënten geserveerd wordt, zijn inmiddels ook gearriveerd in de afwaskeuken. Samen met je collega’s werk je stevig door om alles weer op tijd schoon te krijgen. Er gaan heel wat messen, vorken en borden door je handen. Uiteraard krijgen ook de spoelkeuken en afwasmachine een grondige schoonmaakbeurt en sop je de werkbanken goed af. Na een welverdiende lunchpauze met je collega’s maak je de broodwagens leeg, reinig je de spullen uit het personeelsrestaurant en tussendoor desinfecteer je de broodwagens en breng je het serviesgoed terug naar de horecapunten in het ziekenhuis. Terwijl je dit doet, kom je een aantal patiënten en collega’s van andere afdelingen tegen. De dag vliegt voorbij en voor je het weet is het alweer tijd om de laatste dingen af te ronden en met een voldaan gevoel naar huis te gaan. Naar de sportschool hoef je niet meer, want het was een intensief dagje. Tijd voor ontspanning dus en morgen weer fris van start!