Artsen

Feiten en cijfers over MMC

  • 200 medisch specialisten zijn werkzaam met een diversiteit aan expertises
  • 440.000 patiënten bezoeken gemiddeld per jaar onze poliklinieken
  • 4 hoogleraren en een Associate Professor zijn werkzaam in MMC
  • 17 gespecialiseerde vervolgopleidingen worden aangeboden, van gynaecologie en obstetrie tot Spoedeisende Hulp en anesthesiologie
  • 50 promovendi gemiddeld per jaar werken aan hun promotieonderzoek
  • 150 wetenschappelijke publicaties per jaar worden geschreven
  • We begeleide gemiddeld 240 co-assistenten, 80 semi artsen en 100 AIOS per jaar
  • 31 verpleegkundig specialisten (waarvan 6 in opleiding)
  • 17 physician assistants (waarvan 1 in opleiding)
  • 1 Health Innovation Campus waar zorggerelateerde start-ups in samenwerking met MMC innovaties tot stand laten komen

Sabrina Maaskant (35), oncologisch en gastro-intestinaal chirurg: 

“Tekenend voor MMC is een vriendelijk ‘goedemorgen’ van iedereen die je tegenkomt. En natuurlijk de kansen op het gebied van innovatie. Naast het dagelijkse werk ook bezig zijn met bijvoorbeeld virtual reality in de zorg, maakt het boeiend om hier te werken.”

Onderzoek in MMCWetenschappelijk onderzoek MMC

In MMC wordt op grote schaal wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd, waarmee we onze zorg telkens weer evalueren en verbeteren. Een aantal van onze onderzoeken worden toegelicht in het Medisch Journaal: dit magazine is een uitgave voor en door specialisten.

Opleidingsetalage

Op opleidingsetalage.nl vind je onze differentiatiestages en vooropleidingen van onze medische vervolgopleidingen. Via deze site kun je solliciteren op een differentiatiestage of een vooropleidingsplaats in MMC. Reguliere AIOS-plekken staan niet op dit platform.

Health Innovation Campus

In MMC geloven we dat de verbinding tussen kennis, praktijk, onderwijs en onderzoek zorgt voor een versnelde totstandkoming van innovatie. Daarom is Health Innovation Campus (HIC) ontstaan. Een inspirerende plek waar (jonge) ondernemers, medisch professionals en business experts elkaar ontmoeten, samenwerken en kennis ontwikkelen en delen, allemaal onder één dak op het terrein van Máxima MC. Concreet betekent dit dat MMC ruimte biedt aan zorg(gerelateerde) start-up’s die op een of andere manier van waarde zijn voor MMC en de Brainport regio. De Brainport regio biedt een ideale omgeving voor innovatieve start-up’s, vanwege de goede infrastructuur en de nabijheid van innovatie hotspots, zoals de High Tech Campus, Strijp S en de TU/e.

MSB de Medici

Het Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB) de Medici is een vernieuwende en ondernemende maatschap van 135 vrijgevestigde medisch specialisten. Zij zijn voor een belangrijk deel werkzaam in Máxima MC.

MSB de Medici levert medisch specialistische kennis, kunde, onderzoek en opleiding. MSB de Medici biedt een uitdagende werkomgeving met veel ruimte voor ontwikkeling, innovatie en samenwerking.

Naar de vacatures