Verpleegkundige Susy uit België over haar keuze voor een Nederlands ziekenhuis

Wist je dat we ook collega’s hebben die de overstap hebben gemaakt van een Belgisch ziekenhuis naar MMC? Verpleegkundige Susy vertelt waarom zij blij is met deze keuze:

“Een tijd geleden heb ik er voor gekozen om als Belgische in Nederland te gaan werken. Een beslissing waar ik nog steeds erg blij mee ben! Behalve de aanwezigheid van een parking bij het ziekenhuis (in België niet vanzelfsprekend) zijn er ook op het gebied van de verpleegkunde grote verschillen tussen België en Nederland. Zo merk ik dat je als verpleegkundige in MMC de zorg hebt over gemiddeld minder patiënten dan in België, zowel overdag als in de nacht. Een heel verschil in werkdruk! Bij MMC is volop ruimte om terug te vallen op artsen en assistenten, wat soms erg prettig is.

Een paar andere verschillen die ik heb ervaren: bij MMC komen de collega’s van het lab bloedprikken (in België doe je dat als verpleegkundige zelf), onderzoeken worden bij MMC gepland door de secretaresse, bij MMC hebben we in principe in de nacht geen antibioticatouren en ook hebben we hier minder acute patiënten vanwege de aanwezigheid van de Acute Opname Afdeling. In België help je als verpleegkundige mee in de maaltijdvoorziening, wat in MMC door een groep voedingsassistenten gedaan wordt.

Tot slot ervaar ik meer mogelijkheden om te kunnen groeien, bijvoorbeeld in de richting van palliatief-, hematologie- of oncologieverpleegkundige. Ik kan het iedere Belgische verpleegkundige aanraden om eens over de grens te gaan kijken!”