Vrijwilligers

De ruim driehonderd vrijwilligers in het ziekenhuis zijn ontzettend belangrijk voor MMC. Dankzij hen kunnen we patiënten en bezoekers de extra service bieden die het verschil maakt. Denk aan het begeleiden van patiënten naar de afdeling, het maken van een praatje, de weg wijzen. De aanwezigheid van vrijwilligers bij de hoofdingangen biedt patiënten een gastvrij welkom.

Wat doen onze vrijwilligers?

Het werk als vrijwilliger in MMC is divers. Zo schenken onze vrijwilligers koffie op de poliklinieken en Spoedeisende Hulp, bieden zij een luisterend oor tijdens het wachten en wijzen ze patiënten de weg. Ook activeren ze oudere patiënten ter voorkoming van een delier door bijvoorbeeld het doen van een spelletje. Wat je als vrijwilliger ook doet, je ondersteunt onze medewerkers bij een optimale begeleiding van de patiënten én bezoekers die te gast zijn in ons ziekenhuis. De extra aandacht die jij aan onze gasten kunt bieden in een vaak moeilijke en hectische periode is van onschatbare waarde en maakt ons ziekenhuis tot een warme omgeving.

Onze vrijwilligers:

  • Kunnen tot 7 km per dag lopen.
  • Schenken 250 kopjes koffie per week op onze SEH.
  • Zorgen voor gemiddeld 250 bed- en rolstoelbewegingen per dag.
  • Werken maximaal twee dagdelen per week bij MMC.
  • Bieden een ontelbaar aantal patiënten per jaar een luisterend oor.
  • Krijgen de ruimte om deel te nemen aan diverse workshops, cursussen en informatiebijeenkomsten.
  • Ontvangen de MMCetra, het blad dat iedere medewerker 4 keer per jaar thuis ontvangt.
  • Gaan 1 keer per jaar met elkaar een dagje weg en zijn daarnaast ook van de partij op het MMC-feest.

Hoe word je vrijwilliger bij MMC?

Het ziekenhuis kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken die sociaal, betrokken, betrouwbaar en behulpzaam zijn. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger bij MMC te werken, ben je een of twee dagdelen in de week beschikbaar? Neem dan contact met ons op. Bel (040 888 9581) of mail ons: vrijwilligerswerk@mmc.nl