Papilloom

Een papilloom is een klein, goedaardig gezwel in de hoofdmelkgang van de borst. Papillomen komen met name voor bij vrouwen tussen de dertig en vijftig jaar oud.

Symptomen

Een papilloom komt voor in de hoofdmelkgang van de borst. Deze bevindt zich net onder de tepelhof, het donkergekleurde stuk huid rondom de tepel. Bij de ene persoon is het gezwel voelbaar als een knobbeltje, de andere persoon voelt niets. Soms produceert een papilloom geel vocht of veroorzaakt het een ingetrokken tepel.

Oorzaak

Waardoor een papilloom ontstaat, is niet bekend.

Onderzoek

De diagnose wordt meestal gesteld na een punctie. Met een naald wordt een stukje weefsel weggenomen dat onder een microscoop wordt onderzocht.

Behandeling

De melkgang waar de papilloom zich bevindt wordt operatief verwijderd. Dit wordt gedaan om het ontstaan van kanker te voorkomen. Een papilloom kan namelijk kwaadaardig worden. De operatie vindt plaats in dagbehandeling.

Borstcentrum Máxima

Eén vertrouwd loket voor patiënten met borstproblemen. Dat is Borstcentrum Máxima. Wij zien en helpen vrouwen en mannen met verdenking op goed- of kwaadaardige aandoeningen in de borst. Ook advies, controle en behandeling rondom erfelijke borst- en eierstokkanker vindt hier plaats. Alle specialisten op het gebied van borstproblematiek werken in dit centrum nauw samen. Wordt er een knobbeltje ontdekt, dan kunt u snel terecht voor alle onderzoeken en diagnostiek. Deze vinden in één ochtend plaats. Zo heeft u snel zekerheid. Borstcentrum Máxima bevindt zich op onze locatie Eindhoven. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Hier vindt u onze contactgegevens.