30 januari 2017

Gynaecoloog Geomini beste specialist in co-schap ‘Moeder en Kind’

Geneeskundestudenten van de Universiteit Maastricht hebben gynaecoloog Peggy Geomini benoemd tot beste specialist in co-schap ‘Moeder en Kind’. Co-assistenten geven na elke stageperiode een beoordeling. Op basis daarvan wordt jaarlijks een prijs uitgereikt door de studievereniging MSV Pulse.

Wie legt het beste uit? Wie geeft je eigen verantwoordelijkheid? En waar krijg je het gevoel dat je echt bij het team hoort? Allemaal criteria waar Geomini positief bij scoorde. Wie de lijstjes van de afgelopen jaren bekijkt, ziet dat een aantal artsen regelmatig terugkeert. Een van hen is Geomini. Studenten prijzen haar betrokkenheid en zijn bijna verbaasd hoe snel ze doorheeft welke kwaliteiten een co-assistent bezit om die vervolgens te benadrukken en verder tot bloei te laten komen.

Geomini waardeert de prijs: “Ik vind het belangrijk dat de co-assistenten als individu worden benaderd en stimuleer ze om zelf te bedenken wat ze willen leren en daar gericht feedback op te vragen. Ik voel me enorm vereerd met de prijs en kijk er naar uit om de co-assistenten te blijven uitdagen het beste uit zichzelf te halen.”