17 mei 2018

MMC ontvangt opnieuw Freya Pluim

MMC ontvangt opnieuw Freya Pluim

Máxima MC (MMC) heeft opnieuw de Freya Pluim in ontvangst mogen nemen. Dat betekent dat onze fertiliteitspolikliniek voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen van Freya, de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

De Freya Pluim wordt iedere twee jaar uitgereikt. MMC ontving het keurmerk ook al in 2014 en 2016. Om de pluim te ontvangen, moet er aan vijftien kwaliteitscriteria worden voldaan. Deze hebben onder andere betrekking op de informatievoorziening voor patiënten, de hoeveelheid behandelingen die plaatsvinden, (psychosociale) ondersteuning bij de behandeling en het behandelteam. De kwaliteitscriteria zijn opgesteld door Freya, in overleg met de belanghebbende beroepsgroepen.

Fertiliteitspolikliniek
Voor stellen, waarbij het niet lukt om spontaan zwanger te raken, heeft MMC een speciale fertiliteitpolikliniek. Na doorverwijzing van de huisarts kom je bij een gespecialiseerd gynaecoloog terecht. Vervolgens volgt een oriënterend onderzoek en afhankelijk van de diagnose wordt er een behandeling gestart. MMC begeleidt haar patiënten intensief en professioneel in de diverse stadia van behandeling en onderzoek.