9 september 2019

Grote subsidie voor onderzoek naar klompvoeten

Grote subsidie voor onderzoek naar klompvoeten

Het onderzoeksproject klompvoetzorg heeft een grote subsidie gekregen van bijna 700.000 euro. Máxima MC leidt dit project in samenwerking met de Fontys Paramedische Hogeschool.

Kartrekker van het onderzoek is kinderorthopedisch chirurg Arnold Besselaar, samen met bewegingswetenschapper Marieke van der Steen. Zij hebben van SIA RAAK-pro de subsidie gekregen om verder onderzoek te doen naar de behandeling van klompvoeten. RAAK-PRO ondersteunt onderzoek gebaseerd op een vraag vanuit de professionele praktijk dat wordt uitgevoerd door Hogescholen.

Gedurende 4 jaar (vanaf 2020) zullen er, samen met de Fontys Paramedische Hogeschool, kinderfysiotherapeuten en de Nederlandse Vereniging Klompvoetjes, verschillende studies opgezet en uitgevoerd worden. Met behulp van vragenlijsten, 3D-bewegingsanalyses en klinische gegevens wordt geprobeerd een gedetailleerd beeld te krijgen van problemen die de klompvoetkinderen in de dagelijkse praktijk ervaren en hoe een eventuele aanvullende behandeling hierbij kan helpen.

In samenwerking met alle betrokken partijen kunnen we met deze subsidie hopelijk weer een mooie stap zetten binnen de klompvoetzorg in Nederland.

Lees ook het artikel van het Eindhovens Dagblad over de klompvoetzorg in MMC