Besselaar, dhr. A.T.

Besselaar, dhr. A.T.

  • Functie kinderorthopedisch chirurg
  • Contact 040 888 86 20
  • Aandachtsgebieden kinderorthopedie (klompvoeten in het bijzonder), kindertraumatologie

Arnold Besselaar over zijn werk: “Werken met kinderen is een groot goed. De groei van een kind is zeer interessant en biedt vaak mogelijkheden een afwijking te corrigeren. Ik richt me dan ook in het bijzonder op de kinderorthopedie en -traumatologie. Extra geduld en goede voorlichting bij kind en ouders zijn de sleutel tot een goed behandelresultaat. Ik zie veel patiënten uit de regio Eindhoven, maar ook uit de rest van Nederland. Vooral als het gaat om klompvoetproblemen. Andere specialisten weten ons als grootste klompvoetcentrum van het land inmiddels goed te vinden als het gaat om complexere situaties.”

Als voorzitter van de landelijke richtlijncommissie klompvoetbehandeling heeft Arnold Besselaar zich lange tijd ingezet voor de verbetering van klompvoetzorg. Jaarlijks schoolt hij vele collega’s en gipsmeesters in binnen- en buitenland in de Ponseti-behandelmethode. Besselaar besteedt ook veel aandacht aan onderwijs in de kindertraumatologie. Hij is (inter)nationaal vertegenwoordiger van de kindertraumagroep van de grootste wereldtrauma organisatie AO.

Aandachtsgebieden

  • Kinderorthopedie (in het bijzonder klompvoetzorg)
  • Kindertraumatologie (zowel acuut als posttraumatische deformiteiten)

Wetenschappelijk onderzoek

Besselaar is medeverantwoordelijk voor een grote onderzoekslijn binnen de klompvoetproblematiek. Nationaal en internationale studie zijn lopende en reeds gepubliceerd. Partners binnen dit onderzoek zijn het MUMC+, TU/e en de Fontys Hogeschool. Besselaar heeft de afgelopen jaren meegewerkt aan de tot stand koming van drie kindertraumatologische boekwerken.

Werkzaam op de afdeling

Contact