22 oktober 2018

MigraineMasterclass op woensdag 7 november

Bent u of kent u iemand met migraine? Wilt u meer weten over de ontwikkelingen op het gebied van de zorg en ondersteuning die geboden kan worden in uw zoektocht naar een betere kwaliteit van leven? Kom dan naar de MigraineMasterclass tijdens de Migraineweek in Máxima MC op woensdagavond 7 november.

Dat migraine niet alleen uw kopzorg is komt tijdens deze masterclass ruimschoots aan de orde. U hoeft het niet alleen te doen.
Tijdens deze interactieve avond gaan diverse zorgverleners van het Hoofdpijncentrum van Máxima MC en een ervaringsdeskundige van patiëntenvereniging Hoofdpijnnet met u in gesprek over de nieuwste ontwikkelingen en wat u zelf kunt doen naast medicatie.

Er zullen drie workshops worden verzorgd waar u alledrie aan deel kunt nemen:
Workshop 1 – Neuroloog Yvonne Raaijmakers en hoofdpijnverpleegkundige Hanneke Smits
Workshop 2 – Psycholoog Hilda Ypenga en ervaringsdeskundige Esther Visser
Workshop 3 – Fysiotherapeut Jasper van der Sanden

Uiteraard biedt het programma ook ruimte voor het stellen van vragen in het deskundigenpanel en zullen we plenair afsluiten met de meest belangrijke vraagstukken die uit de verschilende workshops naar voren zijn gekomen.

Programma

19.15 uur Ontvangst met koffie en thee
19.30 uur Opening en uitleg over de avond door Esther Visser, ervaringsdeskundige van Hoofdpijnnet
19.40 uur Workshoprondes (20 min per workshop)
20.40 uur Pauze en bezoeken stand patiëntenvereniging Hoofdpijnnet
20.50 uur Deskundigenpanel en plenaire afsluiting
Stel uw vraag aan het deskundigenpanel met neuroloog, medisch psycholoog, fysiotherapeut en hoofdpijnverpleegkundige.- en ervaringsdeskundige van patiëntenvereniging Hoofdpijnnet (o.l.v. Esther Visser van Hoofdpijnnet)
21.15 uur Einde

Tijd
Van 19:30 uur tot 21:15 uur (inloop vanaf 19:15 uur)

Locatie
Máxima MC
(in het Auditorium)
De Run 4600, 5504 DB Veldhoven

Aanmelden
Per e-mail naar bijeenkomst@hoofdpijnnet.nl of via het aanmeldingsformulier op de website van Hoofdpijnnet.
Graag vernemen we van u met hoeveel personen u komt. Indien u een specifieke vraag heeft dan kunt u deze vooraf aangeven.

Hoofdpijnnet en haar zusterorganisatie Migrainefonds zijn partners van de landelijke campagne ‘Maak van Migraine een hoofdzaak’. Deze campagne strijdt voor meer erkenning en begrip voor migraine als hersenziekte. Meer hierover is te vinden op: www.migraineiseenhoofdzaak.nl

Maak van Migraine een Hoofdzaak

De Migraineweek in ons ziekenhuis is onderdeel van de landelijke campagne ‘Maak van migraine een Hoofdzaak’.  Een week lang schenken we aandacht aan de impact van migraine. Dat doen we via de indringende tentoonstelling ‘Twee gezichten’  en door het organiseren van een voorlichtingsbijeenkomst.  Dit najaar is er speciaal aandacht voor het thema ‘werk & migraine’. Op www.migraineiseenhoofdzaak.nl staat hierover meer informatie en worden handige hulpmiddelen aangereikt. De campagne loopt tot 1 mei 2019.