30 januari 2017

Neuroloog Van Ginneken beste specialist in co-schap

Geneeskundestudenten van de Universiteit Maastricht hebben neuroloog Bart van Ginneken benoemd tot beste specialist in co-schap ‘Neurowetenschappen’. Co-assistenten geven na elke stageperiode een beoordeling. Op basis daarvan wordt jaarlijks een prijs uitgereikt door de studievereniging MSV Pulse.

Wie legt het beste uit? Wie geeft je eigen verantwoordelijkheid? Hoe gaat de specialist om met het geven van feedback? En waar krijg je het gevoel dat je echt bij het team hoort? Allemaal criteria waar positief op gescoord werd door neuroloog Bart van Ginneken. Het is de eerste keer dat hij een dergelijke prijs wint, sinds hij in 2015 begon als specialist. Co-assistenten vinden van Ginneken laagdrempelig benaderbaar en waarderen zijn inzet op het gebied van onderwijs en bedside teaching.

Van Ginneken waardeert de prijs: “Ik voel me bijzonder vereerd met deze geweldige prijs! Dit motiveert mij en ook mijn collega’s om ons in te blijven zetten voor een goede opleiding op ons vakgebied. Daarnaast is het ontwikkelen van een goede klinische blik in mijn ogen erg belangrijk voor de co-assistenten. Het enthousiasmeren van de jonge dokters van de toekomst vind ik leuk en zal ik door deze prijs zeker blijven doen.”

De prijs bestaat uit een speldje, een oorkonde en een waardebon ter besteding aan onderwijsactiviteiten.