19 maart 2020

Coronavirus

In verband met de maatregelen gericht tegen verspreiding van het coronavirus, is het beleid om zo min mogelijk patiënten naar het ziekenhuis toe te laten komen. Dit geldt ook voor de afspraken in het Regionaal Reumacentrum.

  • Poliklinische afspraken worden omgezet naar telefonische afspraken. Uw behandelaar neemt telefonisch contact met u op en bepaalt dan samen met u of het nodig is dat u in het ziekenhuis gezien moet worden.
  • Geplande bloedcontroles kunnen doorgaan zoals afgesproken op locatie Eindhoven en Veldhoven. Geplande beeldvormende onderzoeken, zoals röntgen of mri alleen na overleg met uw behandelaar (deze zal dit tijdens het consult met u bespreken).
  • Let op er gelden beperkte openingstijden voor lab en röntgen: de actuele openingstijden vindt u op www.mmc.nl 
  • De polikliniek blijft telefonisch bereikbaar: tijdens kantooruren kunt u bellen naar 040-888 56 76. Gebruik deze mogelijkheid alleen als u een dringende vraag heeft die niet kan wachten tot uw reguliere afspraak of de telefonische afspraak.

Aanvullende informatie

Informatie en maatregelen veranderen voortdurend, wij verwijzen u daarom graag naar de volgende websites: rivm,  reumanederland, Nederlandse Vereniging voor Reumatologie .

Hier vindt u de meest actuele stand van zaken en antwoorden op veel gestelde vragen .

Wel of niet NSAID gebruiken? (NSAID’s zijn ontstekingsremmers zoals naproxen, diclofenac, ibuprofen,…..)

  • Over het gebruik van NSAID’s en de risico’s op het ontwikkelen van ziekteverschijnselen bij een Corona-infectie en het beloop van deze ziekte is op dit moment onvoldoende bekend
  • We adviseren u geen NSAID te gebruiken ter bestrijding van luchtwegklachten of koorts
  • Als u reeds langdurig NSAID’s gebruikt, probeer dan de NSAID te vervangen door paracetamol. Doe dit zeker als u klachten van verkoudheid, koorts of Corona hebt