Werken bij de ziekenhuisapotheek van MMC

apothekersassistent-leanne-kloos-web

Benieuwd naar het werken in onze ziekenhuisapotheek?

Op deze pagina vertellen we je meer over het werken als apothekersassistent in ons ziekenhuis.

Momenteel hebben wij de volgende vacatures open staan:
Apothekersassistent poliklinische apotheek
Apothekersassistent
Leerling (BBL) Apothekersassistent

Wil je als voorproefje alvast een dagje meelopen? Neem contact op met Ilse (recruiter), haar contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Dinsdag 16 april 2024: Open avond Máxima MC Apotheek

Aanmelden

Werken in de ziekenhuisapotheek

De apothekers en apothekersassistenten in onze ziekenhuisapotheek zorgen er iedere dag weer voor dat de juiste medicijnen op het juiste moment aan de patiënten geleverd worden. Ze werken nauw samen met artsen en verpleegkundigen om ervoor te zorgen dat medicatieorders correct worden verwerkt en dat patiënten de juiste doseringen krijgen.

Als apothekersassistent in het ziekenhuis heb je een divers takenpakket: je maakt medicatie gereed voor toediening vanuit een depotheek (kleinere apotheek in het ziekenhuis) en/of cleanroom, voert medicatieverificatie-gesprekken met patiënten vanuit een depotheek, verzorgt de distributie en uitzetten van geneesmiddelen op naam van de patiënt en verzorgt de medicatiebewaking.

Kijk mee met apothekersassistente Iris

Iris (23) vertelt over haar eerste ervaringen in de ziekenhuisapotheek:

Tijdens de opleiding apothekersassistent aan het Summa college was ik een van de gelukkigen die nog stage mocht lopen in een ziekenhuis. Ik had vóór mijn stage eigenlijk helemaal geen beeld bij de apotheek in een ziekenhuis. Juist daarom wilde ik het wel eens zien, zodat ik een vergelijk kon maken met het werken in een openbare apotheek. Tijdens mijn stage mocht ik op alle onderdelen meekijken: lees verder..

Kijk mee met apothekersassistente Gemmy

mmc33094-staand-web

Gemmy, apothekersassistent bij MMC sinds 2018, houdt zich met name bezig met voor toediening gereed maken (VTGM), distributie en de opname en ontslaggesprekken. Ze heeft omschreven hoe een dag voor haar er uit kan zien wanneer ze bij de opname en ontslaggesprekken ingepland staat.

Mijn dag begin ik op een van onze depotheken. Naast de centrale apotheek hebben wij drie depotheken. Bij de depotheek bereiden wij de gesprekken voor en maken we de medicijnen klaar voor de verpleegafdelingen. Samen met de collega’s verdelen we de afdelingen. Vandaag ben ik, samen met mijn collega, verantwoordelijk voor de kinderafdeling, KVKS (Klein Snijdend Kort Verblijf) en de verpleegafdelingen op de derde verdieping.
lees verder..

Vergelijk met de openbare apotheek

Mariet, MMC

Het werk als apothekersassistent in een ziekenhuis is anders dan het werk in een openbare apotheek. Anjo en Mariet vertellen.

Anjo werkt sinds 1987 als apothekersassistente. Jaren lang deed ze dit in openbare apotheken in Eindhoven en Valkenswaard. Alweer negen jaar geleden heeft ze de stap gemaakt naar de poliklinische apotheek van MMC. Lees hier haar verhaal.

Mariet is na haar opleiding als apothekersassistent bij de openbare apotheek gaan werken. Na 26 jaar heeft ze in februari 2023 de stap gemaakt naar de ziekenhuisapotheek. Lees hier haar verhaal.

Wist je dat?

  • Ons team bestaat uit 86 enthousiaste medewerkers/ziekenhuisapothekers en een open, collegiale sfeer kent?
  • De leeftijd van onze collega’s tussen 19-65 jaar ligt?
  • We elke maand een heerlijke traktatie bij de koffie hebben vanwege alle jarigen die maand?
  • Wij buiten werktijd ook regelmatig leuke activiteiten organiseren zoals een teamuitje, kerstborrel, nieuwjaarslunch, of via de personeelsvereniging diverse activiteiten?
  • Je in ons ziekenhuis een hele afwisselende functie hebt als apothekersassistent zoals medicatiegesprekken, pré operatieve screenings en werkzaamheden in onze clean room?
  • Wij diverse bijscholings- (o.a. CME-online, symposia, Green Belt) en doorgroeimogelijkheden (practitioner en farmaceutische consulent opleiding) hebben binnen de apotheek?
  • Wij een mooi arbeidsvoorwaardenpakket aanbieden?

Meer informatie?

Neem dan contact op met een van onze collega’s:

Ilse Houben

Recruiter voor de apotheek

Ilse Houben
werkenbij@mmc.nl
(040) 888 8980 of
06-22 93 50 86  (appen mag ook)

Mieke afdelingshoofd apotheek Afdelingshoofd apotheek

Mieke Sweegers
Mieke.Sweegers@mmc.nl
(040) 888 6164 of
06-23 08 02 54

Ilonka van Kasteren afdelingshoofd apotheek Afdelingshoofd apotheek

Ilonka van Kasteren
Ilonka.van.Kasteren@mmc.nl
(040) 888 7120 of
06-40 44 77 89