Essure verwijderen

Voor vrouwen die een Essure sterilisatie hebben gehad en die het idee hebben dat deze veertjes klachten veroorzaken waar zij last van hebben, is het mogelijk zich aan te melden op onze polikliniek gynaecologie.

De Essure methode is voor veel vrouwen een praktische en prettige manier van steriliseren. Helaas zijn er ook vrouwen die nadat de Essure veertjes geplaatst zijn klachten ontwikkelen die mogelijk verband houden met een allergische reactie of andere bijwerking van de methode. De gemelde klachten bestaan onder andere uit pijn, huidirritatie, gewichtsschommelingen, abnormaal bloedverlies, vermoeidheid en stemmingswisselingen.

Behandeling

In ons ziekenhuis zijn twee gynaecologen deskundig in het verwijderen van deze veertjes. Dat zijn prof.dr. Marlies Bongers, dr. Carolien Koks.

Beide gynaecologen zijn ook bedreven in het plaatsen en weten precies hoe de veertjes in elkaar zitten. Bovendien zijn zij gespecialiseerd in kijkbuisoperaties en ook in het stap voor stap voorzichtig losmaken van de veertjes, waarna deze verwijderd kunnen worden.