5 februari 2019

Arts-assistent Roma Fourmanov is Clinicus van het Jaar

Roma Fourmanov, arts-assistent in Máxima MC (MMC), is verkozen tot Clinicus van het Jaar 2017-2018 in het cluster ‘beschouwend’. Hij kreeg deze prijs voor het bijzonder goed begeleiden van co-assistenten.

De Clinicus van het Jaar-verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door de medische studievereniging van Maastricht, MSV Pulse. Tijdens de verkiezing kunnen geneeskundestudenten een arts-assistent of specialist nomineren, waarvan zij vinden dat hij of zij goede begeleiding biedt tijdens het co-schap. Vervolgens worden er per co-schap drie specialisten en drie arts-assistenten geselecteerd, waarop de masterstudenten hun stem kunnen uitbrengen. Dit jaar behoorden twee MMC-artsen tot de genomineerden: neuroloog Delnooz in het cluster ‘neurowetenschappen’ en arts-assistent interne geneeskunde Roma Fourmanov in het cluster ‘beschouwend’.

Co-assistent onderdeel van het team laten voelen

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking in Maastricht UMC+ werd bekendgemaakt dat Roma Fourmanov de meeste stemmen heeft gekregen in zijn cluster. Studenten zijn onder meer enthousiast over de tijd die hij neemt voor het geven van uitleg. “Bij het begeleiden denk ik vaak terug aan mijn eigen tijd als co-assistent en wat ik zelf een fijne manier van begeleiden vond”, vertelt Fourmanov. “Die ervaringen probeer ik nu mee te nemen. Zo vind ik het belangrijk om co-assistenten zich onderdeel van het team te laten voelen en ze soms ook los te durven laten tijdens hun werk. Uiteraard ben ik er altijd bij voor vragen en hulp. Het is fijn om via deze verkiezing te horen dat studenten mijn manier van begeleiden waarderen.”