BMI-index berekenen

Deze BMI-meter is bedoeld voor mensen die willen bekijken of zij in aanmerking komen voor een obesitasbehandeling in MMC.

Uitleg over de uitkomst

BMI < 30: u heeft geen ernstig overgewicht en komt niet in aanmerking voor een operatie. Als u gewicht wil verliezen kunt u contact opnemen met onze afdeling diëtetiek (040-888 90 40) of via de huisarts met een diëtiste in uw woonomgeving.

BMI 30 – 35: u heeft extreem overgewicht, maar voldoet niet aan de door de zorgverzekeraar gestelde criteria voor een maagverkleinende ingreep. Om gewicht te verliezen kunt u contact opnemen met onze afdeling diëtetiek (040-888 90 40) of via de huisarts met een diëtiste in uw woonomgeving. Uw huisarts kan altijd overleggen over een verwijzing indien u ernstige gezondheidsschade heeft van uw overgewicht. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij dan wel tot behandeling overgaan.

BMI 35 – 40: u hebt obesitas en voldoet misschien aan de door uw zorgverzekeraar gestelde criteria voor een maagverkleinende ingreep. Naast uw overgewicht zijn er aanvullende eisen, bijvoorbeeld: suikerziekte, slaapapneusyndroom, hoge bloeddruk of hoog cholesterolgehalte. U kunt een afspraak maken voor voorlichting en screening (via 040-888 85 52, keuze 1).

BMI > 40: u heeft morbide obesitas en voldoet misschien aan de door uw zorgverzekeraar gestelde criteria voor een maagverkleinende ingreep. U kunt een afspraak maken voor voorlichting en screening (via 040-888 85 52, keuze 1).