12 oktober 2017

MMC benoemd tot voorkeursziekenhuis obesitaszorg

Beste zorg maagverkleining Eindhoven

CZ geeft obesitascentrum van MMC het predicaat ‘beste zorg’

Zorgverzekeraar CZ wijst Máxima MC (MMC) aan als voorkeursziekenhuis 2018 als het gaat om ‘bariatrische zorg’. MMC heeft uitgebreide ervaring op het gebied van maagverkleinende chirurgie en biedt een behandeltraject aan van vijf jaar lang, om patiënten op weg naar een gezonde leefstijl te begeleiden.

Landelijk hebben enkele ziekenhuizen het predicaat ‘beste bariatrische zorg 2018’ van CZ ontvangen. In de regio Zuidoost-Brabant is dat MMC. Dit naar aanleiding van het aantal operaties en de ervaring van de chirurgen, maar ook de aanwezigheid van een uitgebreid team ter begeleiding vóór en na de operatie. Obesitaschirurg François van Dielen is blij met deze erkenning: “Hier hebben we jarenlang naartoe gewerkt. Het is voor ons een bevestiging van waar we dagelijks aan werken: de allerbeste zorg voor patiënten met extreem overgewicht.” Volgens hem is dat te danken aan goede samenwerking in het ziekenhuis. “De operatie is in MMC slechts een onderdeel van de behandeling. Het draait om een leefstijlverandering die voor iedere persoon met obesitas weer anders bereikt wordt. Ons centrum heeft de mensen en de ervaring die nodig zijn voor zorg op maat.”

Expertisecentrum voor obesitas
MMC beschikt over een expertisecentrum voor obesitaszorg, dat dit najaar al 35 jaar bestaat. De afgelopen jaren is er naast een polikliniek een specifieke verpleegafdeling ingericht, waar obesitaspatiënten na de operatie zorg ontvangen. Op deze afdeling werken gespecialiseerde verpleegkundigen. Daarnaast zijn ook fysiotherapeuten, psychologen, diëtisten, internisten en plastisch chirurgen betrokken. Het team biedt hulp wanneer afvallen zelf niet lukt. Beweging onder begeleiding, psychologische hulp en het opzetten van het juiste voedingspatroon behoren tot het traject.