16 juli 2018

MMC biedt de beste zorg bij obesitas

beste zorg bij obesitas

Het obesitascentrum van Máxima MC (MMC) is door zorgverzekeraar CZ bestempeld als locatie voor de beste zorg voor de behandeling van extreem overgewicht. Het centrum is voor 2019 aangewezen als voorkeursziekenhuis voor maagverkleiningen, ook wel bariatrische chirurgie genoemd. Het is het tweede jaar op rij dat MMC geprezen wordt voor het behandeltraject bij obesitas.

Landelijk ontvangen enkele ziekenhuizen het predicaat ‘beste bariatrische zorg’ van CZ. In de regio Zuidoost-Brabant is dat MMC. Dit naar aanleiding van het aantal operaties en de ervaring van de chirurgen en de uitgebreide begeleiding vóór en na de operatie. En bovenal de kwaliteit van zorg; het obesitascentrum presteert op alle graadmeters bovengemiddeld en voldoet daarmee aan de norm ‘beste zorg’.

Obesitascentrum
Het obesitascentrum van MMC heeft in de regio de langste ervaring op het gebied van maagverkleinende chirurgie. Na de operatie volgt een persoonlijk behandeltraject van vijf jaar om patiënten naar een gezonde leefstijl te begeleiden. Beweging onder begeleiding, psychologische hulp en het opzetten van het juiste voedingspatroon behoren tot het traject. Naast obesitaschirurgen zijn gespecialiseerd verpleegkundigen, fysiotherapeuten, psychologen, diëtisten, internisten en plastisch chirurgen betrokken.