Christine van Gestel – Zorgassistente VMK

Christine van Gestel Zorgassistente MMC54 jaar

Máxima MC is voor mij een vertrouwd ziekenhuis en dichtbij huis, daarom vind ik het erg prettig om hier te werken. Als nieuwe medewerker kom je op een hele gezellige afdeling te werken met leuk en uitdagend werk, in een hecht team. Het is een hardwerkend team waar iedereen elkaar accepteert. Je hoort er gewoon bij zoals je bent. We kunnen tijdens het werk ook hard lachen met elkaar, vaak om de meest simpele dingen en dat maakt het zo leuk. Op persoonlijk gebied hebben we ook een goede connectie. Zo worden er bijvoorbeeld uitjes georganiseerd om elkaar nog beter te leren kennen.

Iedere dag is anders en dat samen met de hectiek en de drukte op de afdeling, maakt het voor mij zo leuk om hier te werken. Het is fijn dat de collega’s van ons team echte doorpakkers zijn. Als er hectiek is, dan helpt iedereen mee. We kijken proactief waar we kunnen helpen en vangen op waar nodig. Iedereen is er voor elkaar op zo’n moment. Dat maakt dat we een sterk en hecht team zijn. Na een drukke, maar gezellige dag ga ik voldaan naar huis, met het gevoel dat ik weer wat extra’s heb kunnen doen voor het hele gezin.

Werken in het Vrouw Moeder Kind-centrum van MMC betekent ook werken volgens het Family Centered Care principe. Uitgangspunt is dat het gezin altijd bij elkaar blijft, mits medisch verantwoord en we de zorg daaromheen regelen. Zo wordt er ook voor de vaders gezorgd. Ze worden verwend met lekker eten, een praatje en aandacht.

Doordat we altijd standby staan, kan het gezin ons altijd bereiken, via een aparte bel op de kraamsuite. De meeste voldoening haal ik uit tevreden patiënten. Hier kan ik als zorgassistente voor een groot deel aan bijdragen zowel in de zorg of bijvoorbeeld door iets lekkers te eten te brengen. Het geluk van de ouders vind ik erg mooi om te zien, daar doe ik het voor.


Contact

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je vragen over het werken op de kraamsuites en de Obstetric High Care of over MMC? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.