Ervaringen: zij gingen u voor

Op deze pagina leest u over ervaringen met een maagverkleining ofwel bariatrische chirurgie in Máxima MC. In MMC is er veel aandacht voor contact met andere patiënten: u start het traject daarom gelijktijdig met anderen, kunt na de operatie sporten in een groep en heeft de mogelijkheid om regelmatig groepsbijeenkomst bij te wonen. We horen terug dat onze patiënten veel steun aan elkaar ervaren en faciliteren dit lotgenotencontact dan ook graag.
ervaringen met een maagverkleining

 

Anne: ‘Ik neem jullie graag mee in mijn avontuur met alle ups en downs’ (blog)

Anne deelt haar ervaringen met een maagverkleining. “Ik ben Anne, 32 jaar en woon met mijn 2 kindjes en mijn man heel gelukkig in een dorpje ‘boven de rivieren’. Na een kilostruggle van ruim 20 jaar, zoals vele van jullie dat kennen, kreeg ik afgelopen 2 mei groen licht voor een gastric bypass. Ik wil jullie graag meenemen in mijn avontuur en alle bijbehorende ups en downs.” Volg de verhalen van Anne.

Werknemer en ervaringsdeskundige: ‘Ik leef op een andere manier met patiënten mee’

Sinds een jaar werkt Lilianne Benders als polikliniekassistente in het obesitascentrum. Bijzonder is dat zij een jaar voor haar eerste werkdag zélf een maagverkleinende ingreep in Máxima MC (MMC) onderging. “Daardoor weet ik wat patiënten doormaken. Ik ken de spannende momenten, de twijfel, maar ook het leven lang lijnen.” Lees hier haar verhaal.

Moeder en zoon: ‘Valsspelen? Een maagverkleining is hard werken’

Moeder Hélène van Herpt en zoon Roberto delen een bijzondere ervaring: beiden ondergaan een gastric bypass operatie. “Het is niet even opereren en vervolgens slank zijn”, zegt Roberto. “Dat heb ik wel gezien bij mijn moeder.” Lees hun verhaal.

Zwanger na maagverkleining

Drie jaar terug voelt Sandra van Beek zich naar eigen zeggen doodongelukkig. Nu is ze een fitte moeder en trots op haar zwangere buik. Samen met haar man Joost is ze het traject voor een gastric bypass met volle motivatie ingegaan. “Mensen zien nu dat ik in verwachting ben.” Haar verhaal lees je hier.

‘De maagverkleinende operatie heeft me meer vrijheid gegeven’

Rian van Kints viel na een maagverkleining in één jaar tijd 48 kilo af en veranderde daardoor niet alleen fysiek enorm. “Ik ben opener en vrolijker geworden. Bovendien voel ik weer wat ik zelf wil. Dat was ik vóór de operatie een beetje kwijt.” Lees het verhaal van Rian.

‘Een maagverkleining is een life changer’

Josien Lemmen ondergaat in 2014 een maagverkleinende ingreep in Máxima MC. Jaren later kijkt ze positief terug op de operatie, maar wil ze anderen die een gastric bypass overwegen wel iets meegeven: “Je valt veel af, maar je leven verandert ook drastisch. Realiseer je dat en lees je goed in.” Lees het verhaal van Josien.

Zwangerschap na gastric bypass

Denise (25) viel na haar maagverkleinende ingreep 60 kilo af. Maar tijdens de zwangerschap die volgde werd ze plotseling erg ziek. Aan het Algemeen Dagblad vertelde ze haar verhaal. De chirurgen van Máxima MC zijn gespecialiseerd in deze problematiek.

Biba: ‘Een maagverkleining is een levensbepalende stap’

Biba (39) heeft zo’n beetje alle diëten wel geprobeerd als ze besluit zich aan te melden voor een gastric bypass operatie bij het obesitascentrum van MMC. Gedurende het traject ervaart ze wat het belang van lotgenotencontact is; ze heeft veel steun aan het feit dat er in MMC groepsbijeenkomsten plaatsvinden. Lees haar ervaringsverhaal.

Anjo krijgt een maagverkleining: vlog

Anjo neemt je mee in het behandeltraject rondom een maagverkleinende operatie: via een vlog deelt ze haar ervaringen in het voortraject, op de operatiedag en in de periode van herstel en afvallen. Bekijk haar video’s en haar ervaringsverhaal.

Een bruidsjurk voor Angela

Slechts enkele maanden voor haar bruiloft ondergaat Angela (35) in november 2013 een maagverkleinende operatie in Obesitas Centrum Máxima. Inmiddels weegt ze nog maar de helft van haar oorspronkelijke lichaamsgewicht. Lees meer over haar ervaring.

Janine: ‘Ik kon het niet meer alleen’

Janine Vlemmix onderging een gastric bypass operatie bij Obesitas Centrum Máxima. Als ze terug kijkt op haar leven, was ze al veertig jaar bezig met afvallen. Om een gezond BMI te krijgen moest ze veertig kilo afvallen. Drie weken na de operatie is ze al 8,5 kilo kwijt en strijdbaar tegen de kilo’s. Lees over haar ervaring.

Paula over haar buikwandcorrectie

Na een gastric bypass in 2013 verliest Paula snel gewicht. Maar met het kwijtraken van de kilo’s loopt zij tegen een nieuw probleem aan: haar lichaam houdt deze veranderingen niet bij. “Mijn huid was volledig opgerekt en had niet de tijd gehad om zich aan te passen aan mijn nieuwe omvang. Er ontstond een vetschort.” Daarom ondergaat ze een buikwandcorrectie. Lees over haar ervaring.

Brigitte: ‘Mijn kinderen hebben hun moeder weer terug’

Brigitte Willemse (44) uit Herpen was altijd al te zwaar. Na een lange periode van jojo-en gooit ze het roer volledig om: ze wil haar leven drastisch veranderen en ondergaat een gastric bypass. Nu, bijna drie jaar later en 45 kilo lichter, heeft ze naar eigen zeggen haar leven terug. Lees meer over haar ervaring.

Vruchtbaarheidsproblemen door overgewicht

Mariëtte (25) ontdekt drie jaar geleden dat haar menstruatiecyclus ontregeld is. Omdat haar overgewicht de vruchtbaarheidsproblemen negatief beïnvloedt, wordt ze geadviseerd om af te vallen. Tot dan toe heeft zij al talloze dieetpogingen ondernomen, succes blijft echter uit. Een rigoureuze beslissing volgt; Mariëtte ondergaat een maagverkleinende ingreep. Lees meer over haar ervaring.

Rob: ‘Aan iedereen die een maagverkleining overweegt’

Rob Tiggelman (57) doet een oproep aan lotgenoten met ernstig overgewicht. Lees wat hij wil vertellen.

Uitblijvend gewichtsverlies: Lute ondergaat een tweede operatie

Na een gastric bypass in Obesitas Centrum Máxima verliest Lute Reuver (37) helaas maar weinig gewicht. Ondanks gezonde voeding en een nauwkeurig sportschema lukt het hem niet om verder af te vallen. Een nieuwe operatie is noodzakelijk. Daarbij stuit de chirurg op een wel heel bijzondere dunne darm. Lees het ervaringsverhaal van Lute.

Informatiepakket

Vraag gratis een informatiepakket van het obesitascentrum aan

Vraag het informatiepakket aan