12 augustus 2016

Obesitas Centrum Máxima breidt uit naar Eindhoven

Obesitas Centrum Máxima is uit zijn jasje gegroeid. Om die reden wordt bariatrische chirurgie bij Máxima MC (MMC) voortaan op locatie Veldhoven én op locatie Eindhoven uitgevoerd. De screening, trainingen en controles vonden al op locatie Eindhoven plaats. Nu vinden ook de operaties van het bariatrisch centrum er plaats.

Obesitas Centrum Máxima is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met extreem overgewicht.Omdat de obesitasoperaties nu ook op locatie Eindhoven worden uitgevoerd zijn er kortere wachttijden. Maar er zijn nog meer voordelen. “Patiënten liggen op locatie Eindhoven na een maagverkleinende ingreep voortaan altijd bij elkaar op een verpleegkamer, waardoor zij ervaringen uit kunnen wisselen. Dat contact wordt als zeer belangrijk ervaren. Daarnaast is de verpleegafdeling voorzien van speciaal ingerichte kamers voor deze patiëntgroep, inclusief bredere deurposten en stoelen”, vertelt chirurg Wouter Leclercq.

bariatrisch centrum

Obesitasoperaties in MMC vinden voortaan ook op locatie Eindhoven plaats

Centre of Excellence
Obesitas Centrum Máxima is onlangs benoemd tot Centre of Excellence door de European Accreditation Council for Bariatric Surgery. Een belangrijk aspect van het keurmerk is om het zorgtraject continu te verbeteren. De uitbreiding van het bariatrisch centrum naar MMC locatie Eindhoven is hier een voorbeeld van. Leclercq: “De betrokken verpleegkundigen en OK-medewerkers zijn speciaal opgeleid op het gebied van obesitas. Obesitaspatiënten ondergaan een zware operatie, waarna persoonlijke begeleiding van groot belang is. Het keurmerk is een internationale erkenning dat we de beste zorg aan mensen met obesitas geven.”

bariatrisch centrum eindhoven