Bouke Waterschoot – obstetrieverpleegkundige in opleiding

Bouke Waterschoot Verpleegkundige in opleiding MMC

23 jaar

De bevalling blijft een heel bijzonder moment, daar raak je niet aan gewend. Vaak krijg je erg veel waardering van het gezin, ze zijn je erg dankbaar dat je bij de bevalling aanwezig was. Deze dankbaarheid uit zich vaak in dankbare woorden of weleens in een bosje bloemen, wanneer het gezin weer naar huis gaat.

Voordat ik de opleiding tot obstetrieverpleegkundige ging volgen, wist ik al dat ik in deze sector van het ziekenhuis wilde werken. En omdat Máxima MC gespecialiseerd is in geboortezorg spreekt het ziekenhuis mij erg aan. Tijdens mijn stage bij het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima MC werd mijn gevoel, dat ik mij hier thuis voel als verpleegkundige, nog eens extra bevestigd. Inmiddels ken ik veel mensen en voelt het vertrouwd, ik zit hier op mijn plek.

Werken als obstetrieverpleegkundige in opleiding bij het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima MC betekent werken volgens het Family Centered Care principe. We streven ernaar om de zorg rondom het gezin te organiseren en hen altijd, mits medisch verantwoord, bij elkaar te laten verblijven. Voor de privacy van het gezin zijn er eenpersoons kraamsuites, met de mogelijkheid voor de partner of een familielid om te blijven slapen. Ook bij een onverwachte opname van een kind blijft de moeder bij het kind. Er zijn mensen die speciaal hiervoor naar Máxima MC komen.

Aan de start van een nieuwe dienst weet ik meestal niet wat me te wachten staat, het is altijd een verrassing als je binnenkomt. Ons werk kenmerkt zich door rustige momenten, letterlijk stilte voor de storm, afgewisseld door drukte en hectiek. Het is vaak rennen of stilstaan. Die afwisseling maakt het werk zo leuk en de onderlinge sfeer in ons team is erg goed. Het vraagt soms ook veel van ons team, maar dat zorgt juist voor verbinding en maakt ons hecht. Het maakt niet uit hoe druk het is, mijn collega’s zijn er altijd voor mij. Toen ik net op de afdeling kwam, gaf mij dat een goed gevoel.

Samenwerking is bij ons heel belangrijk. De afdelingen zijn goed op elkaar ingespeeld en communiceren open en duidelijk. Bij een acute situatie is iedereen bereid om elkaar te helpen. Dat geeft vertrouwen, we kunnen van elkaar op aan. Het voordeel van een groot en hecht team is dat er veel verschillende functies op één afdeling zijn. Je krijgt veel mee van andere specialisaties. Het is ook een diverse club mensen van verschillende leeftijden, dat maakt het ook erg leuk. Ondanks dat het zo’n groot team is zijn we erg betrokken met elkaar en weten we wat er speelt.

Omdat de zorg 24/7 doorgaat moet je ook weleens wat overdragen, maar het is juist ook fijn wanneer je taken zelf af kan ronden, daar haal ik het meeste voldoening uit. Wanneer het aan het einde van mijn dienst met de ouders en het kind goed gaat, ga ik met een voldaan gevoel naar huis.

Nieuw collega’s zijn van harte welkom en ik weet zeker dat iedere nieuwe collega net zo’n warm welkom krijgt als dat ik destijds heb gehad.


Contact

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je vragen over het werken op de kraamsuites en de Obstetric High Care of over MMC? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.