Bevalling

Niets is belangrijker dan uw baby veilig ter wereld brengen. In ons Vrouw Moeder Kind-centrum is het mogelijk om onder begeleiding van uw eigen verloskundige te bevallen in een van de kraamsuites, ook zonder medische indicatie. Bij ons staan u en uw gezin volledig centraal.

Wanneer moet u contact opnemen?

U wilt bevallen in Máxima MC, maar u vraagt zich af: wanneer moet u bij het opkomen van weeën contact opnemen met het ziekenhuis? Daarvoor hebben we een checklist.

Wat neemt u mee naar het ziekenhuis?

Hier vindt u tips voor de spullen die u thuis alvast in uw vluchtkoffer kunt stoppen.

Bevalling van begin tot eind

Op deze pagina schetsen we een beeld van een bevalling, van de weeën tot een nageboorte.

Begeleiding

Tijdens uw bevalling krijgt u begeleiding van onder andere een verloskundige en verpleegkundige.

Pijnbestrijding

Om bevallingspijn te verzachten biedt Máxima MC verschillende soorten pijnbestrijding.

Bevallen in bad

Maxima MC beschikt over een speciaal beval bad die op de kraamsuite kan worden geplaatst. U kunt hier gebruik van maken om uw weeën op te vangen en eventueel in te bevallen.

Als de bevalling anders loopt

Soms verloopt een zwangerschap of bevalling anders dan gepland. De arts kan besluiten een keizersnede of vaginale kunstverlossing te verrichten of de bevalling in te leiden. In elke situatie staat in ons Vrouw Moeder Kind-centrum een specialistisch team voor u klaar. Aan te vroeg geboren of zieke baby’s bieden wij extra zorg op onze Neonatale Intensive Care Unit (NICU) en Neonatale Medium Care Unit (NMCU).

Bevalling inleiden

Het inleiden van een bevalling is het kunstmatig op gang brengen van weeën. De gynaecoloog of verloskundige kiest hiervoor wanneer het beter is om de baby eerder geboren te laten worden in plaats van een spontane bevalling af te wachten.

Keizersnede

Wanneer de baby niet op een natuurlijke wijze, namelijk via de vagina, geboren kan worden, kiest de gynaecoloog mogelijk voor een keizersnede. Uw kind wordt dan via een buikoperatie geboren.

Bevallen van een tweeling

Je bent zwanger van een tweeling. Graag geven we je in dit filmpje uitleg over de bevalling van een tweeling.

Kwaliteit geboortezorg

MMC maakt de zorg rondom de geboorte transparanter. Hierdoor kunt u de kwaliteit van geboortezorg vergelijken en kunnen wij deze blijven verbeteren.

Ervaringsverhalen

Lees ook deze ervaringsverhalen.

Overzicht patiëntenfolders

Heeft u meer vragen over de geboorte? Onze patiëntenfolders bieden uitkomst. Bezoek de informatiepagina waar u alle folders op uw gemak kunt doornemen en downloaden, zodat u altijd goed geïnformeerd bent.

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen over bevalling in het ziekenhuis of pijnstilling? Bekijk dan onze lijst met veelgestelde vragen.