Trees Loos – Lactatiekundige Vrouw Moeder Kind-centrum

Trees Loos lactatiekundige MMC60 jaar

Geboortes blijven voor mij altijd speciaal, het is iedere keer weer een echt wereldwondertje. De interactie tussen moeder en kind is heel mooi en bijzonder. Daar wen je niet aan, zelfs na 40 jaar is het nog steeds een wonder als er kindje wordt geboren.

Binnen het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima MC zijn er veel mogelijkheden. Ik ben al meer dan 40 jaar werkzaam bij dit ziekenhuis en heb altijd met moeders en kinderen gewerkt. In diverse functies als kinderverpleegkundige, op de NICU en nu als lactatiekundige binnen het Vrouw Moeder Kind-centrum. Met meer dan 20 jaar ervaring op de NICU, heb ik gezien wat de gezondheidsvoordelen van borstvoeding zijn voor kinderen. Dat is de reden dat ik mij binnen het Vrouw Moeder Kind-centrum ben gaan specialiseren tot lactatiekundige.

Het mooie van werken bij Máxima MC is dat het een Vrouw Moeder Kind-centrum heeft. Moeder en kind zijn zoveel mogelijk samen, dat staat bij ons hoog in het vaandel. Er is veel aandacht voor de sociale en psychische aspecten voor moeder en kind. Vergeleken met andere centra is het hier erg goed geregeld.

Ons werk is soms ook zwaar, zo zijn er ook veel zieke kinderen hier. Maar dat maakt het wel extra bijzonder wanneer je de kinderen en het gezin later nog eens terugziet. Om te zien dat het goed met ze gaat. Je bent een belangrijker onderdeel in het leven van een nieuwe moeder dan je zelf kan bedenken. De moeders vergeten jou nooit meer. Je bent betrokken bij het meest cruciale moment in het leven van jonge ouders.

Nieuwe collega’s zijn van harte welkom bij het Vrouw Moeder Kind-centrum. Ik vraag ze ook altijd een dagje met mij mee te lopen. Dan leer ik ze de kneepjes van het vak, over borstvoeding. Op deze manier zoeken we de samenwerking met elkaars specialisme op, daar hebben we allemaal baat bij.


Contact

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je vragen over het werken op de kraamsuites en de Obstetric High Care of over MMC? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.