6 maart 2017

Anita Witzier loopt mee met medisch team MMC

Máxima MC (MMC) staat vanaf 15 mei (22.10 uur op NPO 1) centraal in Anita wordt Opgenomen. Dit is de start van het derde seizoen van het programma. Anita bezoekt wekelijks een ander ziekenhuis en onderzoekt steeds een ander specialisme in een andere leeftijdsgroep. Ze volgt daarbij de levenscyclus: van neonatologie tot geriatrie.

Anita Witzier loopt mee met medisch team MMC

In de eerste uitzending draait Anita mee in het medisch team van de NICU, de neonatale intensive care unit, van Máxima MC. Op deze afdeling zetten artsen zich in om de allerkleinsten in leven te houden. Kinderen van wie de organen nog niet rijp zijn, omdat ze soms al na 24 weken zwangerschap geboren worden. Dit zorgt voor veel dilemma’s bij artsen en ouders. Anita Witzier kijkt mee bij de verzorging van deze piepkleine mensjes, voor wie met man en macht wordt gestreden en gaat in gesprek met zorgverleners en ouders.

Anita Witzier kijkt uit naar het derde seizoen van haar programma: “Al jaren beheerst de zorg het nieuws. Ik ben ontzettend onder de indruk van de manier waarop artsen en verpleegkundigen te werk gaan. Ze hebben te maken met een hoge werkdruk, waarbij het echt gaat om mensenlevens. Tegelijkertijd zijn zij met zo’n enorme bevlogenheid en toewijding aan het werk, ik heb hier veel bewondering voor”.

Voortschrijdende wetenschap versus kwaliteit van leven versus kostenbesparing: wat kunnen artsen tegenwoordig allemaal en moeten we dat allemaal wel willen? Anita draait in zes afleveringen mee met de zorgverleners, op zoek naar de antwoorden.

Anita wordt Opgenomen, maandag 15 mei, 22.10 uur op NPO 1.