24 maart 2017

‘Het hartsgeheim van moeder en kind’ wint MMC Award

Arts-onderzoeker neonatologie Deedee Kommers heeft gisteren de MMC Award 2017 in ontvangst genomen. Met haar voordracht over de positieve invloed van ‘buidelen’ op stress bij te vroeg geboren kinderen wist zij het publiek en de wetenschapscommissie te overtuigen. Emily Ciliacus wist de posterprijs te bemachtigen met een pitch over lachgas op de SEH. De aanmoedigingsprijs was voor Anne Verheijen en haar onderzoek naar de follow-up van extreme prematuren.

De wetenschapsavond van MMC is een jaarlijks symposium waarop arts-onderzoekers en arts-assistenten hun laatste bevindingen en bijdragen aan de medische wetenschap presenteren. MMC is er trots op om als niet-academisch ziekenhuis een grote hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek uit te kunnen voeren. Hiermee kan de zorg voor patiënten telkens weer verbeterd worden. Het onderzoek is hoofdzakelijk gericht op de thema’s pijn, oncologie, duurzame gezondheid en vrouw moeder & kind.

‘Het hartsgeheim van moeder en kind’ wint MMC Award

Van link naar rechts: voorzitter wetenschapscommissie prof. dr. Marlies Bongers, Deedee Kommers, bestuursvoorzitter prof. dr. Jan Harm Zwaveling, Anne Verheijen, Emily Ciliacus.