25 april 2017

Bestuurder Gerard van Berlo neemt afscheid van MMC

Per 1 augustus aanstaande zal Máxima MC afscheid nemen van bestuurslid Gerard van Berlo (59). Van Berlo heeft besloten zijn loopbaan voort te zetten als bestuurslid bij het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg.

Bestuurder Gerard van Berlo neemt afscheid van MMC

Gerard van Berlo: “Met een perspectief van nog acht jaar werken tot aan mijn pensioen, groeide een stille wens om nog een keer een stap naar een ander vooraanstaand ziekenhuis te zetten. Onverwachts diende deze mogelijkheid zich aan bij het ETZ. Dat was een moeilijk besluit voor mij want MMC is mij zeer dierbaar. Het is een prachtig innovatief ziekenhuis dat goede zorg voor de patiënt levert en daarbij de lat hoog legt. Ik ben er trots op dat ik hier een bijdrage aan heb mogen leveren, kijk met veel plezier terug en heb tegelijkertijd ontzettend veel zin om bij het ETZ een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Guus van Montfort, voorzitter van de raad van toezicht MMC, heeft begrip en groot respect voor de stap die Van Berlo nu gaat zetten. “Ik vind het wel erg jammer dat Gerard MMC gaat verlaten. Hij heeft zich gedurende een zevental jaren op een bijzonder effectieve en loyale wijze ingezet voor MMC.Hij was in staat om zaken als financiën en huisvesting te verbinden met thema’s als kwaliteit van zorg, innovatie en een goed sociaal beleid voor de medewerkers. Kortom, Gerard was een breed georiënteerde bestuurder”.

De raad van toezicht en de raad van bestuur danken Van Berlo voor de fijne collegiale samenwerking en zijn jarenlange inzet, kennis en betrokkenheid bij alle activiteiten binnen MMC. Sinds 1 maart 2010 was Van Berlo werkzaam bij MMC in de functie van directeur Financiën, Control en Informatiemanagement en sinds 1 juli 2013 als lid Raad van Bestuur. MMC heeft de werving voor een nieuw bestuurslid inmiddels opgestart.