30 mei 2017

Vijf ziekenhuizen bundelen krachten in mProve

Vijf ziekenhuizen bundelen krachten in mProve

Vijf ambitieuze STZ-ziekenhuizen: Albert Schweitzer ziekenhuis (Dordrecht), Isala (Zwolle), Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch), Máxima MC (Veldhoven) en Rijnstate (Arnhem) bundelen hun krachten om patiënten dagelijks merkbaar betere zorg te bieden. Gezamenlijk vormen zij een innovatief netwerk met de naam mProve. Met een onderscheidende en slagvaardige aanpak willen zij voorop lopen in medische, technische en sociale innovaties. Zo ontwikkelen zij gedeelde standaarden om de effectiviteit van zorg te verbeteren en de beste zorg te blijven bieden.

De ziekenhuizen delen hun best practices en gaan resultaten met elkaar vergelijken. Ze werken samen aan projecten die ieder ziekenhuis afzonderlijk niet (direct) kan realiseren. Samen zijn ze

slimmer en sneller, zodat ze sterk kunnen blijven in de veranderende gezondheidszorg. Het doel: patiënten dagelijks merkbaar betere zorg bieden.

mProve start met aantal projecten

Het netwerk ontwikkelt nieuwe werkwijzen om de kwaliteit van zorg én de organisatie van zorg te verbeteren. Zo ontwikkelen de medisch specialisten samen een verbeterde werkwijze om

stollingsproblemen bij patiënten in ziekenhuizen te voorkomen. Bij operaties en poliklinische ingrepen lopen patiënten die antistollingsmedicatie gebruiken extra risico op stollingsproblemen. Dit risico wil mProve terugdringen door een goed georganiseerd proces in te richten, volgens een uitvoerbaar en betaalbaar model waarmee een veiliger beleid en gebruik van (anti)stolling kan worden gerealiseerd in de ziekenhuizen.

Ook gaan de ziekenhuizen samen de communicatie verbeteren met patiënten die moeite hebben met lezen en schrijven. De ziekenhuizen delen kennis en ervaring, trainen gezamenlijk hun zorgverleners en geven hen handvatten voor in de spreekkamer. Daarnaast gaan zij gezamenlijk middelen ontwikkelen om de moeilijk begrijpelijke medische informatie toegankelijk te maken.

De ziekenhuizen delen ervaringen en resultaten met elkaar om ervan te leren. Zij delen best practices op het gebied van patiëntveiligheid. Ook delen zij data om op basis van data-analyse onder andere

tools voor zorgprofessionals te ontwikkelen die helpen medische beslissingen te nemen. Daarnaast hebben medisch specialisten zich gezamenlijk ten doel gesteld het aantal vermijdbare heropnamen in ziekenhuizen te verlagen.

Ambitie

De komende jaren wil mProve de gezondheidszorg naar een hoger niveau brengen. De kracht van mProve ligt in de openheid, creativiteit en flexibiliteit waarmee de medewerkers van de ziekenhuizen op deze en andere onderwerpen samenwerken. Bij alles stellen zij de mens en zijn gezondheid centraal.

Wij zijn mProve, verder in zorg.

www.mprove.nu