15 juni 2017

Drones in het ziekenhuis? Studententeam en MMC denken van wel

Studententeam TU Eindhoven presenteert drone voor de gezondheidszorg in MMC

Drones in het ziekenhuis? Studententeam en MMC denken van wel

Het studententeam Blue Jay van de Technische Universiteit Eindhoven heeft vandaag de drone van de toekomst gepresenteerd. Dat gebeurde in de Ronald McDonald Huiskamer van Máxima MC in Veldhoven. Het studententeam wil daarmee de potentie van de ontwikkelde dronetechnologie voor gezondheidszorg demonsteren.

De nuttige drone
Het bijzondere aan de drone is dat hij zelfstandig nadenkt over de vliegroute en opdrachten uitvoert. Daarnaast is de drone voorzien van ledlampen als ogen waarmee deze emoties kan uitbeelden. Ook is de drone veilig gemaakt.

Dennis Marinissen, PR-manager van het team is enthousiast: “Met deze demonstratie willen we laten zien dat de implementatie van dit soort technologie in ons dagelijks leven dichterbij is dan sommige mensen denken.”

Medisch specialisten en ingenieurs van MMC zijn geïnteresseerd in zorgtoepassingen van deze drone. Zij denken onder andere aan het bezorgen van medicatie bij patiënten in het ziekenhuis. Marlies Bongers, gynaecoloog Máxima MC ziet de mogelijkheden: “Ik ben er van overtuigd dat innovatie in het ziekenhuis een goede bijdrage kan leveren aan de toekomst van de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld tijdens het begeleiden van patiënten bij aankomst in het ziekenhuis naar een afspraak.”

De 21 studenten dragen nu het stokje over aan een volgend team. Zij gaan verder met het ontwikkelen van de nuttige drone.Drones in het ziekenhuis? Studententeam en MMC denken van wel