26 juni 2017

MMC in het teken van ‘Over leven met kanker’

Kijk, luister en leef mee met patiënten en hun verhalen
Omroep Brabant live vanuit MMC

MMC in het teken van ‘Over leven met kanker’

Donderdag 29 juni is de officiële opening van het vernieuwde Máxima Oncologisch Centrum (MOC) op locatie Veldhoven. Speciaal voor de opening is Omroep Brabant de hele dag te zien en horen vanuit Máxima MC. Patiënten, specialisten en andere zorgverleners delen hun verhaal ‘over leven met kanker’.

Actie met troostkoffers

Kijkers en luisteraars van Omroep Brabant kunnen op 29 juni plaatjes aanvragen waarbij zij geld doneren voor het Máxima Oncologisch Centrum. De opbrengst wordt besteed aan troostkoffers, waarmee patiënten van het MOC ondersteund worden in het begeleiden van hun kinderen in de periode van ziekte en behandeling. Uit onderzoek blijkt dat 25% van de kinderen met een ouder die kanker heeft vroeg of laat psychische problemen krijgt. Dit kan worden beperkt door goede begeleiding en een open communicatie over de ziekte, behandeling en de gevolgen daarvan. De troostkoffer is een vrolijk koffertje met daarin spulletjes die troost geven of kunnen helpen bij het uiten van gevoelens.

MMC in het teken van ‘Over leven met kanker’

Plaat aanvragen en doneren

Een plaat aanvragen voor een dierbare met kanker kan via overlevenmetkanker@omroepbrabant.nl.

Doneren kan op verschillende manieren:

  • Doneer via bankrekeningnummer NL62RABO 01285 07837 t.n.v. Stichting Máxima o.v.v. ‘troostkoffer’
  • Ga naar de website van Stichting Máxima en doneer
  • Neem contact op voor sponsoring in natura

Kijk op de website van Omroep Brabant voor meer informatie over deze bijzondere dag.

Máxima Oncologisch Centrum

In het Máxima Oncologisch Centrum (MOC) kunnen patiënten terecht bij het vermoeden op en voor de behandeling van diverse vormen van kanker. Specialisten en casemanagers werken gezamenlijk op één locatie. Door deze nauwe samenwerking en persoonlijke benadering van de patiënt biedt het MOC de meest optimale zorg aan. Het nieuwe MOC is ingericht om de tijd die de patiënt en zijn naaste er doorbrengt zo aangenaam mogelijk te maken. De wachtruimte is niet alleen ingericht voor patiënten die kortdurend wachten op de afspraak met hun zorgverlener, ook bij meerdere afspraken op een dag kunnen patiënten aangenaam op het MOC verblijven. Er is een aparte telefooncel voor het voeren van privé telefoongesprekken. De ‘tuin van gedachten’ grenzend aan het oncologisch centrum biedt verschillende plekjes om even bij te komen en zaken te overdenken.