17 oktober 2017

MMC partner Ambassade van Gezondheid tijdens World Design Event

Máxima MC partner Ambassade van Gezondheid tijdens World Design Event

Op het eerste World Design Event van 21 t/m 29 oktober 2017 transformeert het Innovation Powerhouse in Eindhoven tot Health Embassy. Bekijk en beleef de invloed van design op toekomstige zorg tijdens de expo ‘Chronic Health: Designing a Healthy Future’ en het vooruitstrevende programma met internationale sprekers, workshops en meetings.

Gezondheid staat hoog op onze wensenlijst. Onze levensverwachting neemt toe en door technologische ontwikkelingen kunnen we ziekte en gezondheid steeds meer zélf managen. Maar met techniek alleen zijn we er nog niet. De Ambassade van Gezondheid, een samenwerking tussen U CREATE, Waag Society, Van Berlo, Philips en Máxima MC, laat met de tentoonstelling ‘Chronische gezondheid: Ontwerpen van een gezonde toekomst’ zien wat we kunnen verwachten in 2050. Gaan we leven volgens de lessen van de ‘Blue Zones’ zodat we allemaal honderd jaar of ouder worden? Hoe ontwerpen en maken we ‘zelf’ nieuwe toepassingen in de zorg? Kunnen wij onze angst voor de dood overwinnen met Virtual Reality-technologie?

Chronische gezondheid

In verschillende thema’s behandelt de expositie chronische gezondheid. In the power of ‘open’ zie je voorbeelden van open-source zorgontwerp. Take control gaat over het zelf ontwerpen van de zorgapplicaties die je nodig hebt en de dilemma’s die je tegenkomt bij het zelf ontwerpen van die zorg. In do-it-together zie je de toegevoegde waarde van co-creatie trajecten tussen patiënt, zorgprofessional en ontwerper: waar ligt de grens tussen arts en patiënt? Als laatste krijg je in the utopian future een blik op de zorg van 2050: leven we dan allemaal volgens de ‘Blue Zones’, zodat we allemaal honderd jaar of ouder worden?

Veilige geboortezorg

Máxima MC presenteert als onderdeel van Take control veilige geboortezorg. In samenwerking met Medsim en Nemo Healthcare exposeren we ’s werelds meest levensechte bevallingsimulator met nauwkeurige anatomische proporties en state-of-the-art bewakingstechnologie voor zwangerschap. Zo dragen we bij aan het terugdringen van moeder- en kindsterfte rondom bevallingen. Je vindt de tentoonstelling ‘Chronic Health’ in het Innovation Powerhouse, gebouw TR, Strijp-T.

Bekijk het event op de site van Dutch Design Week.

Virtual Healthcare

Ook organiseert MMC samen met de TU/e, GGzE en Coöperatie Slimmer Leven een avond over Virtual Reality (VR) in de zorg. In de Brainport-regio worden VR-toepassingen in rap tempo ontwikkeld en ontworpen. In het kader van de Dutch Design Week 2017 brengen we al deze initiatieven samen op maandagavond 23 oktober. Een avond waarin we de rol van VR bij vraagstukken in de zorg gaan verkennen: Virtual Healthcare.

Creatieve Ambassades voor Internationale Samenwerking

Op het eerste World Design Event, dat de stad en haar inwoners verbindt aan internationale bezoekers, ontwerpers, innovatoren, bedrijfsleven, overheid en onderwijs, zijn acht creatieve ambassades ingericht voor internationale samenwerking.