31 januari 2018

Gynaecoloog Simone Goossens is Clinicus van het Jaar

Simone Goossens, gynaecoloog in Máxima MC (MMC), is uitgeroepen tot Clinicus van het Jaar 2017 in het coschap ‘moeder en kind’. Na een voorselectie bleef ze als één van de drie genomineerden over en met de meeste stemmen op zak, mocht ze in MUMC+ in Maastricht de prijs in ontvangst nemen.

Tijdens de verkiezing worden voor elk coschap drie arts-assistenten en drie specialisten uit Zuid-Nederland geselecteerd die hen volgens de geneeskundestudenten uitzonderlijk goed begeleiden. Alle coassistenten die in Zuid-Nederland werken, mochten hun stem uitbrengen. Simone Goossens kreeg de prijs vanwege haar enthousiaste en actieve manier van het begeleiden van coassistenten. “Verrassend, maar vooral inspirerend en motiverend om het nóg beter te doen”, laat de 34-jarige gynaecoloog weten. “Ik laat de coassistenten vooral veel zelf doen en onderzoeken. Dit is toch wel een leuke bevestiging dat het een goede manier van begeleiden is.”

De Clinicus van het Jaar verkiezing wordt georganiseerd door Medische Studievereniging Pulse en vraagt aandacht voor onderwijs en begeleiding van coassistenten en semiartsen (studenten Geneeskunde in het laatste studiejaar). Zij dragen zelf artsen aan die daar volgens hen een bijzondere bijdrage aan leveren.