9 mei 2018

MMC genomineerd voor Zinnige Zorg Award 2018

Met het initiatief ‘Sneller naar huis na een blaasverwijdering’ is Máxima MC (MMC) genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2018. Dit is een publieksprijs die wordt uitgereikt door VGZ aan de zorgaanbieder met de meest toonaangevende vernieuwing en verbetering in de zorg. MMC past de LCR-techniek toe bij een blaasverwijdering, een unieke manier van opereren die op alle vlakken positief uitpakt voor de patiënt. Stemmen kan tot en met 27 mei en op 29 mei wordt de winnaar bekend gemaakt door VGZ.

Het kan in de zorg eenvoudiger, logischer, slimmer en met meer aandacht voor de patiënt. VGZ zoekt naar ideeën die dat mogelijk maken en zet ze met de Zinnige Zorg Award ook graag in de schijnwerpers.

t centrum voor urologische oncologische ingrepen
‘Sneller naar huis na een blaasverwijdering’ draagt bij aan zinnige zorg. Blaaskanker is snelgroeiend, agressief en vaak fataal. De beste kans op overleving is het verwijderen van de blaas. Een blaasverwijdering is echter een intensieve ingreep met veel kans op complicaties en een langdurig herstel. Het Máxima Oncologisch Centrum (MOC) van MMC is in de regio hét centrum voor urologische oncologische ingrepen. Het is het enige centrum in Nederland dat de innovatieve operatiemethode laparoscopische radicale cystectomie (LCR) verricht.

‘Landelijk aanbod van LCR is het doel’
VGZ erkent MMC als voorbeeldcentrum voor optimale blaaskanker. MMC-uroloog Laurent Fossion: “Ik vind dit een prachtig voorbeeld van hoe we kunnen samenwerken met een zorgverzekeraar om de innovatieve zorg die we in MMC bieden ten aanzien van blaaskankerchirurgie, ook kunnen uitdragen naar andere centra in Nederland om de laatste en meest innovatieve chirurgie aan hun patiënten te bieden. De ervaringscijfers van 240 ingrepen in MMC ondersteunt ons bij het bereiken van ons doel om de patiënt de beste en meest geavanceerde chirurgie aan te bieden die momenteel mogelijk is. We zijn het enige centrum dat de LRC-operatie verricht in Nederland. Maar onze droom is dat elke patiënt in Nederland de kans krijgt om deze nieuwe operatie te ondergaan in plaats van de oude, open operatie.” In deze video vertelt blaaskanker patiënt John van der Molen over zijn positieve ervaring met deze innovatieve LCR-techniek.

Het publiek beslist
‘LRC blaasverwijdering’ is een van de elf genomineerde ideeën. De elf genomineerden dingen mee naar drie prijzen: 10.000 euro voor de winnaar (gouden award), 5.000 euro voor nummer twee (zilveren award) en 2.500 euro voor de derde plaats (bronzen award). De winnaars kunnen hun prijs besteden aan zorgvernieuwing. Het publiek bepaalt wie de finalisten worden. Stemmen kan nog tot 27 mei op de website www.zinnigezorgaward.nl.
Op een speciale finale-avond op 29 mei beoordeelt een deskundige jury de drie finalisten. De prijsuitreiking vindt plaats op het hoofdkantoor van coöperatie VGZ in Arnhem.