18 mei 2018

Nominatie SEH-arts: Beste initiatief in Spoedeisende Geneeskunde

Stacey Mans

Stacey Mans, Spoedeisende Hulp-arts in Máxima MC (MMC) heeft een persoonlijke nominatie ontvangen van de NVSHA (Nederlandse Vereniging Spoedeisende Hulp Artsen) voor ‘Het beste initiatief in de Spoedeisende Geneeskunde’ 2018. Zij is genomineerd voor de award met haar rol in het LEAN-verbetertraject ‘SEH MMC snel en tevree’.

Stacey Mans: “Met behulp van de LEAN-methodiek richt ik me op het continu verbeteren van onze Spoedeisende Hulp, met als doel een zo hoog mogelijke kwaliteit voor onze patiënten én ons team. Een voorbeeld is ‘LEAN Aanvragen Bepalingen’ waar in samenwerking met verschillende specialismen in het ziekenhuis nieuwe kostenbesparende laboratoriumpakketten zijn samengesteld. Dit zorgt er voor dat bloeduitslagen efficiënter en sneller bepaald kunnen worden door het laboratorium. Met ook een snellere doorstroom van de patiënt op de Spoedeisende Hulp tot gevolg.”

“Daarnaast is het doel om de samenwerkingsprojecten uit te breiden met andere afdelingen en partners buiten MMC, zoals met de ambulance en huisartsenpost. Ook dit zorgt weer voor verdere kwaliteitsbevordering in de zorg”, aldus Stacey Mans.