15 november 2018

Veiligheid zorg in MMC krijgt maximale score in Elsevier

drie blije verpleegkundigen steken hun duimen op

Waar de zorg veilig is en de patiënt voorop staat

Voor het negende jaar op rij wordt Máxima MC (MMC) als bovengemiddeld beoordeeld in het ziekenhuis onderzoek van Elsevier Weekblad. MMC behoort hiermee landelijk tot de tien ziekenhuizen met een bovengemiddelde prestatie in de periode 2010-2018.

De ziekenhuiszorg in Nederland werd vergeleken op zevenhonderd verschillende indicatoren. In het onderzoek worden verschillende factoren op het gebied van patiëntgerichtheid en medische zorg geanalyseerd en vergeleken. Op beide aspecten presteert MMC bovengemiddeld. De uitslag van dit jaar bevestigt opnieuw de kwaliteit van zorg in MMC.

Veilige zorg

MMC scoort extra goed op het domein veilige zorg, waar de maximaal te behalen score is toegekend. Binnen de veilige zorg wordt gekeken naar het vermijden van veiligheidsrisico’s en fouten die schade kunnen toebrengen aan patiënten en medewerkers. Binnen MMC werken wij daar dagelijks hard aan, want de medische zorg moet veilig en goed zijn.

Verbeterpunt

Natuurlijk is er in de onderzoekuitslagen ook een verbeterpunt zichtbaar. MMC laat punten liggen op het gebied van wachttijden. We doen er alles aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden, maar hier is ruimte voor verbetering. Het goede nieuws is wel dat als mensen de eerste afspraak hebben gehad, ze doorgaans niet lang hoeven te wachten op een behandeling.

‘De beste ziekenhuizen’

Elsevier beoordeelt ziekenhuizen aan de hand van verplicht openbare gegevens. Deze gegevens worden door ziekenhuizen ingediend bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Zorginstituut Nederland. Het resultaat wordt jaarlijks gepubliceerd in de uitgave ‘De beste ziekenhuizen’. Het betreft geen ranglijst, maar een vergelijking van ziekenhuizen ten opzichte van het landelijk gemiddelde.